Nejste přihlášen/a.
zdravím mám domácí kino PANASONIC SC-HT520 a zajímalo by mě co musím udělat aby bylprostorový zvuk. Z filmu který pouštím v notebooku, noťas mám připojený k televizi hdmi a domáví kino k televizi scartem a barevnýma kunektorama (jen ty pro audio) a zajímalo by mě jestli se něco musí nastavit nebo převést film na jiný formát případně v čem a jestli to propojení tak může být. děkuji za každou radu
a ješty by mě zajímalo co musím nastavit aby zvuk z televite (např tv nova HD) hrál přez dolby 5.1
Dobrý den, základem je, aby zdroj zvuku byl prostorový. Tedy ten film či vysílání to musí mít "v sobě". Potom stačí správně propojit zařízení a mělo by to fungovat. Ale, naprostá většina TV vysílání je stejně jen stereo. Zdravím!
Jak už říká BEN-je pro využití 5.1 projekce zvuku potřeba mít zdroj zvukového signálu uzpůsobený pro tuto přehrávku.Dolby systémy mohou využít základní stereofonní signál a fázovým posunem v každém kanálu vytvoří náhradní kanály pro 4.1 a sloučením dvou předních ještě 5.kanál.Basová složka se realizuje přes SW.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.