Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nevěděl by někdo, co s tím zvonkem je? Koupila jsem bezdrátový zvonek. Asi po půl roce přestal zvonit. Zkusila jsem koupit novou baterii, ale opět nezvoní i když indikátor spojení ( červená kontrolka) funguje. Jen není nic slyšet. A to je u zvonku dost podstatné, že?
Nevím, jaký zvonek máte, ale u bezdrátového zvonku by se po výměně baterií mělo provést jakési spárování (synchronizace) vysílače – tlačítka s přijímačem – zvonkem. Řešila jsem to nedávno u zvonku zakoupeného v akci v Lidlu. Postup byl popsán v návodu, který byl u zboží. Bylo to hotové za pár vteřin.
doplněno 15.01.14 13:54:Zkuste napsat označení (název) zvonku. Kdyby to byl ten samý, který mám já, poslala bych vám postup.
doplněno 15.01.14 14:15:vždyť to v tom návodu máte popsané!
doplněno 15.01.14 14:16:Zvonek je přednastaven z továrny, proto není nutné měnit ihned kódy.
Jestliže zvonek bude sám od sebe zvonit, aniž by někdo mačkal tlačítko, případně má-li někdo v sousedství stejný zvonek zakoupený dříve než Vy, přistupte ke změně kódů.
V tlačítku i zvonku naleznete klemy označené 1 až 4.
Chcete-li změnit kód, jednoduše vyndejte např. klemu označenou 1 ve zvonku a tlačítku. Jestliže budou problémy pokračovat, to samé udělejte s klemami 2, poté 3 atd. Můžete zkoušet různé kombinace 1,3,4 nebo 2,4 atd. Máte 16 možností.
Dbejte však na to, aby byly stejné pozice jak ve zvonku tak v tlačítku jinak nebude zvonek zvonit.
Takže jsem zapátrala na netu a našla jsem toto:
Chcete-li změnit kód, nejprve vyjměte z přijímače na 2 minuty baterie. Poté jednoduše vyndejte z tlačítka baterii přibližně na 10 sekund aby se vymazala paměť vysílače. Baterii vložte zpět do tlačítka a vložte do zvonku baterie, zvonek 2 x pípne a je připraven načíst kódy. Stiskněte tlačítko se změněným kódem, zvonek zazvoní a je tím nakódován. Poté nespouštějte zvonek po dobu 30 minut aby se kódovací systém uzavřel. Posléze je zvonek připraven k použití.
Dejte pak vědět, jestli to pomohlo.
doplněno 15.01.14 15:03:No prostě vložte baterie nejprve do tlačítka, pak do zvonku a pak stiskněte jedenkrát tlačítko zvonku. Pak to nechte půl hodiny být. Po té půlhodině by to snad mělo fungovat.
Mně po tom stisknutí tlačítka na chvíli svítila kontrolka, takže bylo vidět, že se tam něco děje.
doplněno 15.01.14 19:56:Je škoda, že jste to vzdala téměř před cílem. Podle mě postup, který jsem doplnila dnes v 15:03, by téměř jistě vedl k úspěchu. No ale třeba už zvonek vesele funguje, jen jste se tady zapomněla pochlubit. Ať tak či tak - mějte se hezky. A.
Myslela jsem si to, jen horší je, že návod už nemám a hlavně tenkrát při nastavení hudby a pod tam nic jiného napsaného nebylo. Zvonek byl v umělém obalu a z druhé strany jen popis a jak nastavit zvonění. Snad to najdu někde na internetu) Ale dík.A.
posílám obrázek
doplněno 15.01.14 14:10:a ještě tohle byl návod
doplněno 15.01.14 14:13:Bezdrátový domovní zvonek SC302
Návod na instalaci
Tento bezdrátový domovní zvonek se skládá ze dvou částí:
Tlačítko (vysílač)
Zvonek (přijímač)
Pro zprovoznění tohoto zvonku není třeba jakýchkoliv vodičů.
Jestliže stisknete tlačítko, vyšlete signál ke zvonku a spustíte zvukový signál. Dosah tlačítka ke zvonku je 100 metrů na volném prostranství*.
Zvonek můžete umístit kdekoliv v domě, obchodě, kanceláři atd. Počítejte s tím, že vzdálenost může být mírně zkrácena vlivem zdí a kovových předmětů.
Tlačítko
Napájení tlačítka je 1 x 3V lithiovou baterií (CV203), která je přibalena.
Odstraňte jmenovku vysunutím plastového krytu dle obrázku. Poté použijte malý šroubovák k vysunutí zadního krytu pod kterým se nachází baterie.
Baterie je již instalovaná, pro zprovoznění vytažením odstraňte plastový pásek.
Použijte dva otvory v zadním krytu tlačítka k jeho připevnění na zeď. NEUMISŤUJTE TLAČÍTKO NA KOV NEBO DO BLÍZKOSTI KOVOVÁCH ČI SILOVÝCH VODIČŮ! K připevnění použijte malé šroubky a případně hmoždinky.
Poté zakrytujte jmenovku.
Důležité: Nemontujte nikdy tlačítko na kov ani do blízkosti kovových předmětů !
Zvonek
Zvonek je napájen bateriemi.
Sundejte zadní kryt zvonku jeho vysunutím.
Vložte 2 x 1,5 alkalické baterie dle vyznačené polarity
Zakrytujte baterie, zvonek je připraven k používání.
Nastavení tónů
Tento zvonek má dva nastavitelné tóny, ding-dong a ding-ding. Lze je nastavit přestavením klemy v tlačítku, označeném T (viz obrázek).
Nastavení kódů
Zvonek je přednastaven z továrny, proto není nutné měnit ihned kódy.
Jestliže zvonek bude sám od sebe zvonit, aniž by někdo mačkal tlačítko, případně má-li někdo v sousedství stejný zvonek zakoupený dříve než Vy, přistupte ke změně kódů.
V tlačítku i zvonku naleznete klemy označené 1 až 4.
Chcete-li změnit kód, jednoduše vyndejte např. klemu označenou 1 ve zvonku a tlačítku. Jestliže budou problémy pokračovat, to samé udělejte s klemami 2, poté 3 atd. Můžete zkoušet různé kombinace 1,3,4 nebo 2,4 atd. Máte 16 možností.
Dbejte však na to, aby byly stejné pozice jak ve zvonku tak v tlačítku jinak nebude zvonek zvonit.
Nastavení hlasitosti
Změnou polohy přepínače LO _ HI nastavíte hlasitost zvonku
Důležitá upozornění
Nemontujte nikdy tlačítko na kov ani do blízkosti kovových předmětů
Nevystavujte přijímač (zvonek) povětrnostním vlivům ani extrémním podmínkám
Nemíchejte staré a nové baterie
Používejte výhradně alkalické baterie
Specifikace
A. Tlačítko B. Zvonek
Napájení : 1 x 3V baterie Napájení : 2 x 1,5V baterie typ ´AA´
typ CR2032
El.spotřeba : 3mA zap. El.spotřeba : 100mA zvuk
0,003mA vyp : 0,3mA zapnuto
Teplotní rozpětí : -10 - +45C
Dosah : 100metrů
Fn : 433,9 Mhz
*Dosah zvonku je uváděn vždy na volném prostranství a může být výrazně ovlivněn materiálem budovy, kde je používán. Dosah je závislý na umístění tlačítka i zvonku, které nesmí být v blízkosti silových vodičů a velkých kovových předmětů.
Vím, že předpokládáte, že jsem inteligentní, ale ...jsem trubka a nevím co je "KLEM" a jak koukám tak koukám...nikde označení 1-4
Už jsem zkoušela volat na tu firmu, co to vyrábí a rada podobná jako, že vyndat baterky a pod. asik to půjde z okna
pokud svítí kontrolka a přesto nezvoní, muže to být banalita, třeba jen repráček a ten je za pár korun, nebo upadlý drát k němu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.