Nejste přihlášen/a.
Prosím o vysvětlení. Chci koupit televizi s plnohodnotným internetovým prohlížečem. Dotyčný má připojení k internetu. Jde mi o to, že kdyby si koupil modem a ten bych "zprovoznil" přes notebook a následně propojil modem s televizí. Bude mi na té televizi chodit normálně internet? Bezdrátovou myš a klávesnici bych k tomu dokoupil. Jde mi o to, že dotyčný nepotřebuje počítač, chce jen internet, aby mohl na mail, číst noviny, prostě surfovat. Je možno k tomu účelu využít televizi s internetovým prohlížečem aniž bych měl k modemu připojený počítač? Díky
Máme TV Samsung a surfování je samozřjemě možné. Ale plnohodnotným prohlížečem bych to určitě nenazval. Musí se počítat s tím, že ne vždy bude všechno "chodit" korektně (např. některá videa apod.). Navíc ten prohlížeč je takový dost jednoduchý, na nějaké doplňky k němu zapomeňte. A asi ani např. do internetového bankovnictví bych skrze něj nechodil - zatímco v PC máte např. antivirový program nebo firewall, v TV nic takového není...
Jde mi o to, že si chce přečíst mail, objednat něco v e-shopu, přečíst noviny, podívat se na zajímavosti ze světa sportu, co se kde děje, podívat se na recenze apod. Počítač nechce, že to je zbytečné, jen aby mohl serfovat a najít si co potřebuje nebo zjistit co neví. Jde mi o to, jestli taková TV bude fungovat bez počítače, jestli jen postačí modem a internetové připojení.
Já bych k té TV dokoupil za zlomek ceny nějaký mini PC Raspberry/HTPC/notebook propojil HDMI nebo DVI dokoupil bezdrátový set klávesnice + myši + DO a není co řešit. Dneska koupíte za 500Kč počítač, který splní přesně co požaduje a když nebude chtít dál pracovat, tak ho vypne a přepne na TV. Navíc dneska skoro každá TV má PIP funkci, takže co řešit. Navíc větší disk v počítači může TV nasdílet přes třeba XBMC DLNA jako video/hudební archiv pustit si přes Internet IPTV placenou TV sportovních a jiných kanalů zadarmo Prostě počítač je počítač
Jak píše tomasek, ten prohlížeč nebývá úplně plnohodnotný (a ani moc svižný). Takže třeba např. některá videa z toho sportu nebudou fungovat. Přirovnal bych to k předinstalovanému prohlížeči v mobilu. Většina věcí tam funguje, ale některé ne. V mobilu to člověk vyřeší nahráním pluginu, nebo použitím jiného prohlížeče, který je stále aktualizován. U Smart TV jste závislý na tom jediném prohlížeči a dobré vůli výrobce jej aktualizovat.
S tím objednáváním přes e-shop - nejspíš to půjde (záleží, jestli třeba na stránkách daného e-shopu nebude "něco", co na tom prohlížečí v TV nebude chodit), ale třeba platit kartou bych asi neriskoval (viz absence antiviru / firewallu)...
Ale jinak na takové to "jednoduché surfování" (Seznam, Centrum atd.) to stačí. TV bude určitě fungovat bez počítače - v podstatě už "počítač" obsahuje (srovnal bych to třeba výkonově s jednoduchým tabletem s Androidem).
Ano, tak nějak to je Když bude mít TV Wifi,tak nepotřebujete ani kabel z routeru, jen se musí přes kabel aktualizovat software v TV,aby se podařilo připojení k TV přes Wifi... tak jsem to měl já... Jen nejdou spustit videa na netu,nejspíš chybí nějaký player,ale prohlížení stránek je celkem pohoda ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.