Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koaxiál - jaký typ?

Od: denny22 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

dnes jsem nastavoval v autě koaxiál, a uvnitř toho koaxu byl jen tenký vlásek, napojil jsem to na obyčejný koax kde je vevnitř místo vlásku drátek. Chtěl bych se zeptat zda to můýe být a co je to za typ toho koaxu s tím tenkým vláskem uvnitř? Viděl jsem to poprvé.

Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x
RG-174? Je to proste koaxial dane impedance ( 50Ω ), s mensim prumerem kabelu. Propojuje se to pres konektory a adapter. Jen pri propojeni vnitrnich dratku jdou dobre vlastnosti koaxu do kytek a propojeni k antene je uplne na nic.
luke237
Na odkazovane strance je videt, ze prumer vnitrniho dratku je 0,5mm.

denny22
hodnocení

Dobrý den,

byl to daleko menší průměr dátku, jen takový vlásek v té střední trubičce. Menší než je na obrázku, okem sotva viditelný.

Ten někdo neznáte?

luke237

Tady je lepsi obrazek (ten prvni ani nemusel byt RG-174, ale obecny obrazek koaxialu). Ja to poslal hlavne kvuli tem rozmerum ovedenym na te strance (prumer dratu pul milimetru).

Byl to drat nebo lanko? Bylo to ohebne, nebo kdyz jsi ten stredni vodic ohnul, tak drzel tvar jako drat?

Koaxiál - jaký typ?
takjan*

Tento koax se v autech používá poměrně často. Vnitřek je vlastně trubička a v ní slabý drátek. Těžko se to spojuje. Je nutno spojit i opletení. Konektorem si moc nepomůžete.

luke237
hodnocení

0x
Muzes udelat nejakou fotku, kde ten konec koaxu drzis mezi prstama, at mame predstavu, jak to je to velke? Porad si myslim, ze to bude nejaka obdoba toho RG-174.

Koaxiál - jaký typ? #2
takjan*

Není to žádné RG. Prostě special do auta. Jinde jsem to neviděl. Mát o mít asi menší útlum, protože signál běží kol vodiče vlastně vzduchem..

zabu
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že neuvádíte rozměry toho vašeho "tenkého drátku", tak těžko říci o co jde. Tak jen obecně. Poměr průměru vnitřního vodiče a průměru venkovního opletení určuje u koaxiálu jeho impedanci(v ohmech).
Pokud to není 50Ohm, existují kabely s hodně slaboučkým průměrem vnitřního vodiče, používá se v měřící technice, a u Vás v autě by se mohl objevit jen "zásahem kutila" dříve, který nevěděl, co do auta montuje. Ten ale díky diametrálně jiné impedanci není vhodný pro anténní svody.

takjan*

Opakuju, není to žádná tuneřina. Prostě jsem to viděl v mnoha starších autech..

denny22
hodnocení

Dobrý večer,

je to teňoučký dráteček, nevím kolik to může mít průřez možná 0,1mm? Po ohnutí drží polohu, je to tedy drátek. Okolo něj je opletení. Jak psal Takian tak je to něco opravdu takovýho.

luke237
hodnocení

0x
Porad se tesim, ze sem nekdo posle nejakou fotku, at to muzu rozmerove porovnat s RG-174 nebo dohledat, co je to za kabel, ale zatim nic :( *plac*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]