Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes jsem nastavoval v autě koaxiál, a uvnitř toho koaxu byl jen tenký vlásek, napojil jsem to na obyčejný koax kde je vevnitř místo vlásku drátek. Chtěl bych se zeptat zda to můýe být a co je to za typ toho koaxu s tím tenkým vláskem uvnitř? Viděl jsem to poprvé.
Děkuji
Dobrý den,
byl to daleko menší průměr dátku, jen takový vlásek v té střední trubičce. Menší než je na obrázku, okem sotva viditelný.
Ten někdo neznáte?
Tady je lepsi obrazek (ten prvni ani nemusel byt RG-174, ale obecny obrazek koaxialu). Ja to poslal hlavne kvuli tem rozmerum ovedenym na te strance (prumer dratu pul milimetru).
Byl to drat nebo lanko? Bylo to ohebne, nebo kdyz jsi ten stredni vodic ohnul, tak drzel tvar jako drat?
Vzhledem k tomu, že neuvádíte rozměry toho vašeho "tenkého drátku", tak těžko říci o co jde. Tak jen obecně. Poměr průměru vnitřního vodiče a průměru venkovního opletení určuje u koaxiálu jeho impedanci(v ohmech).
Pokud to není 50Ohm, existují kabely s hodně slaboučkým průměrem vnitřního vodiče, používá se v měřící technice, a u Vás v autě by se mohl objevit jen "zásahem kutila" dříve, který nevěděl, co do auta montuje. Ten ale díky diametrálně jiné impedanci není vhodný pro anténní svody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.