Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návrh zesilovače střídavého signálu

Od: finchcz* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den

chtěl bych se zeptat, zda někdo neví, jakým způsobem mám navrhnout zesilovače střídavého signálu se zesílením Au = -10 s jedním bipolárním tranzistorem.

Dále mám navrhnout

zapojení neinvertujícího napěťového zesilovače s OZ: Au = 40dB, Rvst = 1Mohm, Rvýst=50ohm.

zapojení invertujícího napěťového zesilovače s OZ: Au=60dB, Rvst=5kohm, Rvýst=50ohm

zapojení zesilovače s OZ, který má nesymetrický vstup a symetrický výstup: Rvst=100kohm, Rvýst -> 0, U2pp = U1pp

napěťový zdroj pro výstupní napětí a proud U2=10V, I2=0 až 0.5A a vstupní napětí U1=13 až 18V. Zepojení se má realizovat pomocí diskrétních prvků a pomocí integrovaných stabilizátorů.

já tomu moc nerozumím, a tak se ptám tady odborníků, kteří mi snad pomůžou

Děkuju za všechny odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

To sis chlapče ukousnul značnou skývu.Já tu mám k dispozici materiály o zesilovačích které skýtají 25 stran strojového textu.Ale k tomu musíš mít ještě konstrukční katalog elektronických součástek,ve kterém najdeš parametry tranzistorů.Pokud je to jen teoretická činnost,nepotřebuješ měřicí techniku.Tady je problém posílat obrázky,takže poslat 5 schemat je nad síly.Když tak mi pošli vnitřní poštou E-mail adresu a pošlu ti je domů.

JABRAKA

finchcz*
hodnocení

muj mail je bretakral@gmail.com

jabraka*

Jeden list schemat jsem odeslal včera na tvůj E-mail.Protože jde asi o schránku,odpověz,zda jsi to dostal,já hned pošlu další.

JABRAKA

finchcz*
hodnocení

ne bohužel mi ještě nic nedošlo

jabraka*

Tak si to zkontroluj,mi se to nevrátilo,takže E-mail byl doručen.

JB

finchcz*
hodnocení

zkontrolováno dvakrát nic. mail bretakral@gmail.com bohužel nepřišlo :(

jabraka*

Neví tady někdo,proč tato adresa nefunguje?Posílám soubor z Outlook expres.

JABRAKA

finchcz*
hodnocení

jo dík, už mi to přišlo :)

jabraka*

tak už si to dalo říci.

JB

dennis*

Dobrý den

Byl by jste prosím tak hodný a mohl mi poslat tytéž materiály,jako uživateli finchcz,mám stejný problém.

Předem moc děkuji.

denis.p@centrum.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]