Nejste přihlášen/a.
Zdravim, predem musim rict ze jsem zacatecnik :D Potreboval bych poradit. Vaham mezi Sony A58 a Nikon D3100, nemuzu se rozhodnout. Jde mi spise o to, ze bych stim chtel prevazne nahravat videa a pak to obcasne foceni. Mohl by mi nekdo poradit, prosim?
Když budu chtít něco k převážnému ježdění v lese"...koupím si Ferrari?
Ne..koupím si offroad..nebo lesní traktor.
Proč tedy k "převážnému nahrávání videa a občasné focení" chcete fotoaparát..a notabene ještě zrcadlovku?
Kupte si videokameru..a budte to mít ještě levnější..a pro video lepší.
Ano, pokud někdo fotí a má zrcadlovku, ať si točí klipy zrcadlovkou, ale kdo chce hlavně točit klipy a občas fotit tak je pro něj rozhodně lepší volba kamera. Ona ta zrcadlovka se na kvalitní filmování opravdu o dost hůře drží než kamera, proto se vyrábějí ty opičárny. Použití hledáčku je třeba u nikona nemožné a točit na displej je docela hanebnost, to alespoň ta Alfa umožňuje obojí, hledáček i displej. Osobně mám několik přístrojů co umožňuje fotit a točit, ale vždy používám kameru ne točení videa a foťák na fotky. Jen svůj kompaktík, který nosím pořád s sebou používám na obojí, ale to používam na zachycení okamžiků, kdy ostatní používají mobil
Fotoaparát, navíc zrcadlovka vůbec ergonomicky nevyhovuje natáčení videa, ale pokud si k ní pořídíte toto, tak je to celkem k natáčení videa dobře použitelné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.