Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou zrcadlovku

Od: parad0x odpovědí: 10 změna:

Zdravim, predem musim rict ze jsem zacatecnik :D Potreboval bych poradit. Vaham mezi Sony A58 a Nikon D3100, nemuzu se rozhodnout. Jde mi spise o to, ze bych stim chtel prevazne nahravat videa a pak to obcasne foceni. Mohl by mi nekdo poradit, prosim?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Když budu chtít něco k převážnému ježdění v lese"...koupím si Ferrari?

Ne..koupím si offroad..nebo lesní traktor.

Proč tedy k "převážnému nahrávání videa a občasné focení" chcete fotoaparát..a notabene ještě zrcadlovku?

Kupte si videokameru..a budte to mít ještě levnější..a pro video lepší.

No to vyjde tak stejně, schopná amatérská kamera začíná někde na 25 tis. Ale jinak pravda-k focení foťák, k točení kameru.

albatros498022*
hodnocení

0x

Pak to chce kameru a ne foťák.

09.01.14 19:12
hodnocení

0x

Sony A58

parad0x
hodnocení

Jasne v dobe kdy se toci klipy atd prevazne zrcadlovkou :)

Jo ale to jsou zrcadlovky za stopadesát tisíc :)

parad0x
hodnocení

nesouhlasim spousta klipu je natoceno i obycejnym nikonem d90

Ano, pokud někdo fotí a má zrcadlovku, ať si točí klipy zrcadlovkou, ale kdo chce hlavně točit klipy a občas fotit tak je pro něj rozhodně lepší volba kamera. Ona ta zrcadlovka se na kvalitní filmování opravdu o dost hůře drží než kamera, proto se vyrábějí ty opičárny. Použití hledáčku je třeba u nikona nemožné a točit na displej je docela hanebnost, to alespoň ta Alfa umožňuje obojí, hledáček i displej. Osobně mám několik přístrojů co umožňuje fotit a točit, ale vždy používám kameru ne točení videa a foťák na fotky. Jen svůj kompaktík, který nosím pořád s sebou používám na obojí, ale to používam na zachycení okamžiků, kdy ostatní používají mobil :)

hodnocení

0x

Fotoaparát, navíc zrcadlovka vůbec ergonomicky nevyhovuje natáčení videa, ale pokud si k ní pořídíte toto, tak je to celkem k natáčení videa dobře použitelné :-D

zacuto.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]