Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektro vozítko

Od: david63® odpovědí: 6 změna:
Zdravim
Viděl jsem inzerát na elektromoturek 24 v DC 240 w a napadlo mě si z toho postavit takové přibližovadlo pro zábavu .
Bylo by to řízené pwm a s rekuperací.
Váha jezdce by byla asi 105 kg plus vaha nimi vozítka odhadem 30 kg předpokladam maximalní rychlost do 10 až 15 km/h.
Je to reálné nebo je to dost utopie?
Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že se podobné věci vyrábějí (např. elektrické invalidní vozíky), tak to vyrobitelné je. Ovšem bude to asi dost pracné a náročné hlavně mechanicky. Elektricky bude asi nejsložitější docílit přijatelné spolehlivosti.

buss
hodnocení

0x

Vozítko, kolik kol? Dají se koupit díly, stavebnice. Kolo s pomocným motorem? Jen na pole, na dvůr či do provozu? Když existují tak je to možné, brání tomu jen nechtění. Viděl jsem i vznášedlo homodomo. Myslím, že bylo něco kdysik i v Urob si sám.

hodnocení

0x

Proč ne, většinu potřebných dílů, které nebudete chtít vyrábět seženete (draze pochopitelně) jako polotovar pro přestavbu kola. Parametry ale zůstanou limitované bateriemi. Olověné těžké, nebo Li-xx za 6000..10 000.. Zrovna ten motorek lze pořídit relativně levně za 1000..2000.

zabu
hodnocení

0x
Něco takového? Foceno na radioamaterském setkání Holice 2010. Vytvořeno v Q-klubu Příbram. Jestli ještě fungují nevím.
zabu

Tak ještě jednou.

Elektro vozítko
Elektro vozítko #2
Elektro vozítko #3
hodnocení

Qčko v příbrami již druhym rokem nefunguje

Přemýšlím že na to znásilním něaké kolo a jednu sadu kol z babetty 207 protože se tam nechá dát rozeta až 57 zubu a dopředu na moturek se napasuje kolčko 10z z fichtla ale to bude možná asi málo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]