Zdravim Viděl jsem inzerát na elektromoturek 24 v DC 240 w a napadlo mě si z toho postavit takové přibližovadlo pro zábavu . Bylo by to řízené pwm a s rekuperací. Váha jezdce by byla asi 105 kg plus vaha nimi vozítka odhadem 30 kg předpokladam maximalní rychlost do 10 až 15 km/h. Je to reálné nebo je to dost utopie? Děkuji
Vzhledem k tomu, že se podobné věci vyrábějí (např. elektrické invalidní vozíky), tak to vyrobitelné je. Ovšem bude to asi dost pracné a náročné hlavně mechanicky. Elektricky bude asi nejsložitější docílit přijatelné spolehlivosti.
Vozítko, kolik kol? Dají se koupit díly, stavebnice. Kolo s pomocným motorem? Jen na pole, na dvůr či do provozu? Když existují tak je to možné, brání tomu jen nechtění. Viděl jsem i vznášedlo homodomo. Myslím, že bylo něco kdysik i v Urob si sám.
Proč ne, většinu potřebných dílů, které nebudete chtít vyrábět seženete (draze pochopitelně) jako polotovar pro přestavbu kola. Parametry ale zůstanou limitované bateriemi. Olověné těžké, nebo Li-xx za 6000..10 000.. Zrovna ten motorek lze pořídit relativně levně za 1000..2000.
Přemýšlím že na to znásilním něaké kolo a jednu sadu kol z babetty 207 protože se tam nechá dát rozeta až 57 zubu a dopředu na moturek se napasuje kolčko 10z z fichtla ale to bude možná asi málo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.