Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Která Tv je lepší?

Od: kaj* odpovědí: 18 změna:

Prosím, poradíte mi?

Kdybyste si měli vybrat z těchto 2 3D televizí: Samsung UE40F6340 nebo Samsung UE40F6400.

Obě jsou skoro stejné, ale která by u Vás zvítězila a proč?

Děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

0x

Samsung UE40F6400

kaj*
hodnocení

A ještě jedna-

Philips 40PFL5537H, která má 400Hz, oproti Samsungu- 200Hz. COž ale je jen jeden z mnoha parametrů...

Takže která z těch 3?

Děkuji!

doplněno 09.01.14 13:17:

A která bude na 2 místě?

kangaroo*

Teď už bych jen našel OC kde si je prohlédnout naživo a podle toho pak objednat na Internetu. Ten Philips je taky good jen je asi úplná novinka. Rozhodnou drobnosti u mě by rozhodoval obraz a nejlepší maximální DLNA podpora a prostředí ovládání TV.

jofa*

Copak? Ten Philips se bude vracet? Já myslím, že toho moc obrazovou kvalitou nevyřešíte koupí jiné značky.

doplněno 09.01.14 14:17:

LCD je prostě v SD kvalitě na metrové a větší "mazanice".

kaj*
hodnocení

Ta Philips nám po přišroubování ke stojanu na stání stojí úplně křivo, rozdíl je o 3,5 cm na jedné straně- televize vůči stojanu. Nevíte, čím by to mohlo být? Mohl ji opravář špatně našroubovat do stojanu, že třeba něco málo utáhl a něco hodně, tak je nakřivo?

Děkuji.

kaj*
hodnocení

Další problém- mám starý přehrávač kazet VHS, a chtěla bych jej připojit k Tv. Opravář říkal, že mi to zapojí, jestli má TV SCART. V popisu je psáno, že TV má počet konektorů Scart (RGB/CVBS): 1. Když jsem si ten SCART prohlížela, tak je o půlku menší než SCART na přehrávači VHS. Je to tedy jiný SCART, že?

Jsou současné 3D televize, které by měly ten potřebný velký SCART? Nebo se tomu propojení přizpůsobí nějaký kabel, který bude mít SCART na jednom konci ten velký a na druhém konci ten malý?

Děkuji.

jofa*

Ten váš opravář, tak to je asi firma! Jestli to přišrouboval blbě, tak nemám slov, ale je také možné, že to je tak chatrný stojan, že centimetr sem, centimetr tam, žádná míra. Co se týče scart zástrčky na tv, že je o plovinu menší, tak to není scart. Musí být stejná jako u Vašeho VHS. Tv má scart. Lepší se podívejte a najdete.

doplněno 10.01.14 20:34:

Oprava: scart zásuvky na tv.

kaj*
hodnocení

Nevidím to na mé televizi, opravdu. Četla jsem něco na internetu, že existuje SCART AV (to je ten na videu) a SCART RGB/CVBS, které mám já na televizi. Je jich opravdu asi více, není jen jeden SCART.

frantisekpetru*

Nějaká redukce nebo kabel, jako je na obrázku označeno šipkou, náhodou nebyla součástí balení? To vypadá na nějakou "philipsí specialitu".
Jeden konec by měl pasovat do toho konektoru na TV, druhý konec klasický SCART (samice).

Která Tv je lepší?
kaj*
hodnocení

Děkuji, ano, našla jsem v krabici, byl tam takový kabel s 2 různými konci! Ale, má jen 20 cm, vypadá to vtipně, asi to je jenom názorná ukázka. Já bych tak potřebovala 2-3 metry, poněvadž televize stojí na vyšší skříňce a video mám vedle skříňky na zemi. To bude asi pěkně drahá záležitost koupit tohle v tak dlouhém provedení, že?:(

jofa*

Pokud jste to našla v krabici a je to on, tak jen dokoupit kabel mezi. Ten velký scart-scart. Mají různé délky. V elektře Vám poradí.

doplněno 10.01.14 23:34:

Ten mini scart.-scart asi delší neseženete. Je to zbytečný. Propojte jak je na obrázku.

frantisekpetru*

Tak v tomto se musím výrobců tv zastat. Oni přece nemohou tušit, že 1 ze 100 zákazníků potřebuje propojit televizi na vzdálenost 3m a standartně dávat do balení takový kabel. Já bych jim to naopak asi s chutí "omlátil o hlavu", pokud bych tam takovou dlouhou obludu našel a měl ji za tv nějak smotanou schovávat.

A navíc to má sloužit jen jako přechodka mezi dvěma různými druhy konektorů, nikoliv jako samotný propojovací kabel. Tak to máte znázorněno i na tom obrázku.

jofa*

Já proti výrobcům nic nepsal. Pokud, tak se divím, že taková "blbost" mini scart, tam vůbec je, když se musí koupit další kabel. To tam mohli dát rovnou na konec samce, nebo dát do tv scart klasiku.

frantisekpetru*

Však to taky nebyla reakce na Vás, ale na poznámku výše od "kaj":
...Ale, má jen 20 cm, vypadá to vtipně, asi to je jenom názorná ukázka. Já bych tak potřebovala 2-3 metry...

kaj*
hodnocení

Děkuji, moc jste mi pomohli! Zřejmě ten Scart- Scart mám doma od set-top boxu, tak ho použiju.

Moc díky! Zítra to vyzkouším:)

kaj*
hodnocení

Takže opravdu, super, funguje! Ještě jednou díky!

jofa*

Scart AV-Audio-Video. RGB/CVBS je norma přenosu signálu.

nahradni-dily-samsung.cz/.... .

Potom jedině toto.

kaj*
hodnocení

Dobrý večer,

mohli byste prosím hlasovat, která televize je obrazově podle Vašich zkušeností či názorů lepší?

Bude to: 1) skupina Samsung UE40F6400, UE40F6340

nebo 2) skupina těchto TV Philips:40PFL5537K, 40PFL5537H, 40PFL5507K. (Já mám na zkoušku Philips 40PFL5537H.)

(Jsou přibližně všechny stejná cenová kategorie- 13000,-. Na Heurece je právě ona Samsung UE40F6400 uvedena jako produkt roku. Má ji dost lidí koupenou. Zajímá mě, jestli je k tomu vedl fakt, že má v krabici navíc dvoje 3D brýle, vše za stejnou cenu jako Philips, kde v balení nejsou žádné, nanejvýš jedny zdarma. Nebo zda lidi ke koupi přiměl lepší obraz než u Philipse.)

Moc děkuji!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]