Nejste přihlášen/a.
Mám v mobilu foťák 8 mpx. Je zde zaostření buď automatické, nebo na Makro. Mě to ale připadá že je to to samé. Na co se používá makro? Potřebuji na makro něco k telefonu dokoupit? Nebo jaký je rozdíl v těch dvou zaostřeních?
Jedná se o zaostřování na malé vzdálenosti, aby se foťák nezdržoval přejížděním zaostřovací čočky, ma režim zaostřování rozdělen na dva režimy normální a makro. Jsou i modely kde přepínání na makro není a přesto makro mají, jsou natolik rychlé, že to dělení nemá význam.
Figurek jak jsem psal, tak v novějších fotoaparátech už režim makro není, rozsah zaostřování je od minima do maxima pořád aktivní a nic není potřeba přepínat. Jiná věc je opravdový makro režim, který nespočívá jen v malinké vzdálenosti zaostření, ale především ve velikosti promítnutého obrazu na čip. Fotit třeba živého motýla z 5cm je nemožné, fotka se pořídí makroobjektivem třeba z 1 metru, ale to je v možnostech zrcadlovek...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.