Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám problém s dodatečným záznamem mluveného komentáře do domácího videa v programu Pinnacle Studio Ultimate 15. V nahraném zvuku se ozývá praskání a duté rány. V HW PC by neměl být problém, počítač byl cca před rokem stavěn právě pro využití při tvorbě domácího videa. Používám malý mikofon od firmy Genius (koupený kdysi, když ještě webkamery neměly zabudovaný mikrofon), domnívám se, že by problém mohl být v něm, příp. v nastavení parametrů zvuku v PC. Tvůrci domácího videa, poraďte prosím! Děkuji.
Standa
Mělo by to fungovat v tomto nastavení-preference videa a zvuku-nahrávání z mikrofonu-mikrofon-Sound MAX HD Audio-16 bitů mono-48kHz.- potvrdit OK Náhrát mluvené slovo. Až se objeví graf a dáte spustit musí být zelené pole úrovně při tichu na nule (nesmí být vidět). Pokud se tam objeví nějaká úroveň a nic do mikrofonu nemluvíte, bereto odněkuď zvuky či pazvuky . Záleží jestli je mikrofón v pořádku a kde je umístěn. Z tohoto pohledu to nevím, jak to máte.
doplněno 05.01.14 17:07:Běžec při nahrávání asi v 60-70 % úrovně. Při odmlčení slova (tichu) nesmí být žádná úroveň záznamu vidět.
doplněno 05.01.14 17:17:No a snad netřeba připomenout, že zvuky obsažené ve videu či ve zvukové stopě si musíte pouštět do sluchátek, respektive jen jednoho aby jste se slyšel co mluvíte.
Díky za radu, ale ani při dodržení všech pokynů bohužel nedošlo ke zlepšení kvality. Při přehrání jsou slyšet praskavé zvuky zejména na počátku slov, přitom si nejsem vědom, že bych začáek slov vyslovoval s vyšší intenzitou než další slabiky. Mikrofon držím blízko úst, větší vzdálenost nebere. Zkusím koupit nový, ale v této branži se nevyznám, mohl byste doporučit nějakou značku a typ? Díky.
Sice používám jiný než Vám předkládám, ale před chvilkou jsem si ověřil při mluveném slově, že i tento genius je naprosto perfektní. 30 cm před sebou, nastavení v Pinnaclu na 50% a čistý ničím nerušený zvuk. Naprosto stačí.
doplněno 06.01.14 20:17:Pokud do mikrofónu mluvíte velice z blízka, nesmí úroveň záznamu jít do žluté stupnice. Dobré je dát mikrofón do molitanu.
Dnes jsem narychlo zakoupil mikrofon Genius MIC-01A Black (Vámi výše doporučovaný zrovna v Datartu neměli), použil molitan a ještě lehce upravil parametry v PC a praskavé zvuky zcela zmizely, komentář je nahrán ve velmi slušné kvalitě. Jsem naprosto spokojen Díky moc za rady, hned jsem vám dal bod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.