Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Díra v mrazáku - problém?

Od: kamilakamila odpovědí: 9 změna:

Prosím poraďte, rychlejším odmrazením jsem si bohužel ostřejším předmětem prorazila dírku do stěny mrazáku. Nyní občas vydává lednice ( kombinovaná ) divný syčivý zvuk jako když otevřete láhev s bublinkami. Jen někdy. Mrazák jinak funguje ale někdy se mi objevuje v ledničce na zadní stěně námraza.

Poraďte jestli stačí dírku pouze něčím utěsnit, například nějakým tuhnoucím těsněním na díry až do mrazu -25C°

Děkuji Kamila.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud je díra v plastové stěně mrazáku tak stačí vystříhnout záplatu ze samolepící bílé tapety a přelepit, tepelná izolace nejspíš nějak vážně poškozená nebude, jde hlavně o to aby se do izolace nedostávála z mrazáku vlhkost, to by izolaci znehodnotilo.

majsterjoe*
hodnocení

1x

Otazka je co je to syceni. Kazdy mrazak syci pri nastriku chladiva a je mozne ze po prorazeni te izolace je zvuk slysitelnejsi. Ovsem je to moznost i druha, prorazila jste treba lehce chladici potrubi a chladivo pomalu utika pryc. A to uz tak dobre neopravite. Pockejte cas,jesti se nebude zhorsovat chlazeni, jen to zaizolujte jak je psano vyse, nic dalsiho se nestane.Pokud se ale bude tvorit vetsi namraza (koule), a bude cim dale mene chladit, volejte v pripade ze to zato stoji, servis chlazeni.

hahanaj*
hodnocení

0x

co to je za nápad vrtat nožem do mrazáku - podruhý použijte fén ,když tak spěcháte - já mrazák vypnu vyndám šuplíky a za 15 minut námraza začíná odpadávat - aza chvíli je odmrazeno, nevím tedy asi vám poradí nějakej kutil, aby myslím, že to je v čudu*cert*

geryw
hodnocení

0x

Příště musíš Kamilo na manžela tou kudlou mířit přesněji... :)

Já osobně si myslím, že tohle je docela nebezpečný, a dost možná se zněkolikanásobila spotřeba, takže bych asi objednal novou lednici...

mowla*
hodnocení

0x

Pokus lednice i mražák fungují, jde zřejmě jen o proraženou tepelnou izolaci - a tu je možné zatmelit v podstatě čímkoli nejedovatým (styk s potravinami), co přilne k plastu vnitřku lednice.

Poškozená izolace může vést k vyšší spotřebě i kratší životnosti lednice, ale prozatím asi vydrží... ;)

Spotřebu - případně, je možné si změřit pomocí zapůjčeného wattmetru.

mkat*
hodnocení

0x

Pokial je prerazeny len plech ,tak to nevyzera až tak zle.Keby ste trafili nožikom trubku ,tak by mrazak nemrazil.V tedy by cela napln vytiekla von.Pokial vam tam nič netečie (z mrazaku,z trubky tak tu dierku zalepte ,a nabuduce rozmrazujte inym spôsobom.

tomasek*
hodnocení

0x

Jak již bylo napsáno - pokud jste prorazila nějakou trubku s chladící směsí, tak to nejspíš dříve nebo později poznáte. Pokud jste trubky minula, dal bych tam silikon a přesto třeba ještě nějakou "samolepku".

koltas
hodnocení

0x

proražena izolace zevnitř, prosím o radu. stalo se to při rychlém odmrazování ostrým předmětem. pokud to jde nějak zalepit, poraďte mně jak. děkuji s pozdravem Koltáš

Ak ste prerazili trubku tak vymeniť chladničku,alebo sa skúste opýtať oprávara, či by to vedel zavariť,lebo sa jedná o hliník.Inak nôž nepatrí do chladničky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]