Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte, rychlejším odmrazením jsem si bohužel ostřejším předmětem prorazila dírku do stěny mrazáku. Nyní občas vydává lednice ( kombinovaná ) divný syčivý zvuk jako když otevřete láhev s bublinkami. Jen někdy. Mrazák jinak funguje ale někdy se mi objevuje v ledničce na zadní stěně námraza.
Poraďte jestli stačí dírku pouze něčím utěsnit, například nějakým tuhnoucím těsněním na díry až do mrazu -25C°
Děkuji Kamila.
Pokud je díra v plastové stěně mrazáku tak stačí vystříhnout záplatu ze samolepící bílé tapety a přelepit, tepelná izolace nejspíš nějak vážně poškozená nebude, jde hlavně o to aby se do izolace nedostávála z mrazáku vlhkost, to by izolaci znehodnotilo.
Otazka je co je to syceni. Kazdy mrazak syci pri nastriku chladiva a je mozne ze po prorazeni te izolace je zvuk slysitelnejsi. Ovsem je to moznost i druha, prorazila jste treba lehce chladici potrubi a chladivo pomalu utika pryc. A to uz tak dobre neopravite. Pockejte cas,jesti se nebude zhorsovat chlazeni, jen to zaizolujte jak je psano vyse, nic dalsiho se nestane.Pokud se ale bude tvorit vetsi namraza (koule), a bude cim dale mene chladit, volejte v pripade ze to zato stoji, servis chlazeni.
Pokus lednice i mražák fungují, jde zřejmě jen o proraženou tepelnou izolaci - a tu je možné zatmelit v podstatě čímkoli nejedovatým (styk s potravinami), co přilne k plastu vnitřku lednice.
Poškozená izolace může vést k vyšší spotřebě i kratší životnosti lednice, ale prozatím asi vydrží...
Spotřebu - případně, je možné si změřit pomocí zapůjčeného wattmetru.
proražena izolace zevnitř, prosím o radu. stalo se to při rychlém odmrazování ostrým předmětem. pokud to jde nějak zalepit, poraďte mně jak. děkuji s pozdravem Koltáš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.