Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
již přes deset let jsem věrným zákazníkem společnosti T-Mobile, nikdy jsem neměl paušál, vždy jen kredit, v posledním období pak program, přes který jsem si každý měsíc sám dobíjel určenou částku, za to jsem dostal bonusový kredit a měl jsem levnější sazby.
Protože ale telefon využívám stále méně, nastřádal jsem kredit ve výši několika tisíc Kč. Aby mi tato částka nepropadla, budu muset zanedlouho opět dobít. Jelikož jsem na programu Twist Start, platím ceny v dnešní době již nehorázné - 6 Kč za minutu volání a 3 Kč za SMS. Operátor mi nabízel přechod na tarif, kde bych volal za nižší ceny, avšak s mou měsíční útratou kolem 90 Kč je pro mě každý nabízený tarif příliš vysoký.
Zjistil jsem, že při přenosu mého čísla k jinému operátorovi, kredit zanikne a proto ani toto není řešení.
Nemáte pro mě nějaký tip?
Řešením je převod kreditu na paušál (jakýkoliv) a potom ihned (třeba za měsíc) přenos čísla jinam. U anonymního čísla s předplaceným kreditem se kredit při přenosu čísla nevrací - není pořádně komu, ale u paušálu ano. Pro jistotu ale vše proberte i s operátorem - zatím se nestalo, že by u lidí kteří k nám přechází z paušálu opouštěný operátor nevyčerpaný kredit nevrátil, ale co já vím jaké nové kličky tam můžou mít...
Investici do služeb Share-rapid.com bych si dvakrát rozmyslel, protože tato jmenovaná již není v provozu. Nemáte tam absolutně nic zaručeno, vložené peníze mohou propadnout bez náhrady.
no jako share-rapid umiral uz v zacatcich a to se snazil nacpat vsude reklamu, byl to mrtvy projekt uz od zacatku... co takhle multishare.cz mam tam stovky volnych GB, a kredit nema omezenou zivotnost a kdyz si zobrazite ktere vsechny servery s multishare spolupracuji, neni dal o cem premyslet a na jakekoli tahani uplne cehokoli uz vam pak staci jen google
Prominte a nevie jak je to s pausalem? Mame tam taky nekolik tisic, spatne rozhodnuti, syn prakticky nevola.je to kreditni tarif, takze se prevadi, napadlo me nekomu dobijet kredit, alenevim zda to jde.vim ze syn posilal sms na ta cisla zacinajici 9... a ty priuctovali navic, nestrhli to z kreditu.
A není Mobito spojené s bankovním účtem? Nebo tam jde skutečně kredit navýšit z kreditu u operátora?
Hm, to je zajímavé, to jsem netušil . Vyzkoušet to nemůžu (mám paušál), ale jeví se to jako dobrá varianta. Ale zase si říkám, jestli to nemá operátor nějak ošetřené - takhle by člověk skutečně mohl jednoduše získávat bonusový kredit "zadarmo"...
teda opravdu by mě zajímalo, jestli lze peníze na kreditu SIMky převádět do Mobita (a pokud ano, za jakých podmínek - např. jestli se něco nestrhává)
(je to nějak moc hezký, aby to bylo tak jednoduchý - mám pocit, že přes O2 se dá platit pomocí GoPay mobilní peněženky, ovšem jestli se zas nepletu, za dobití z kreditu se strhne 50%...)
Právě řeším stejný problém s dobíjecí kartou u T-Mobile. Nemám tam sice několik tisíc ale jelikož kvůli jejich "výborným" cenám chci odejít tak se mi taky nechce jim tam peníze nechat. Od 1.2.2014 platí nějakej novej předpis, vyhláška, nevím jak to nazývají, obchodní podmínky, že pokud si v prodejně T-Mobile požádáte, tak Vám kredit vyplatí, účtují si jen nějaký manipulační poplatek, teď nevím jestli 113 nebo 118,- Kč, což ve Vašem případě asi bude zanedbatelná částka Když jsem se na tuto možnost ptal u nás ve městě v prodejně tak o tom nevěděli, je to nový, ale na operátorské lince o tom ví, i když taky možná bude záležet na koho tam narazíte.
Tady forum.mobilmania.cz/... je toho dost popsano.
Nevim zda u T-Mobile ale u O2 lze zazadat o vyplaceni penez, uz nevim kde jsem to nasel a presny postup.
Mozna prejit u T-mobilu na pausal, vyplatit si penize a pak prejit na virtuala.
Zeptal bych se primo u T-Mobilu.
Takže ověřeno, jak jsem psal výše. T-Mobile kredit z Twistu vrátí. Účtuje si sice podle mě nesmyslný poplatek 119,- Kč ale je to pořád lepší jak celý kredit pro...mrhat na aktivitách které jsou tady navrhovány jinými přispěvovateli. Vyplacení kreditu je podmíněno odchodem od operátora, přenesením čísla k jinému, což je můj případ.
Ale peníze převedou i v případě přechodu na jejich jiný tarif, paušál, jakýkoliv. To jsem nechtěl ale lámali mě statečně.
Tak přeju hodně štěstí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.