Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vlastním dva multimetry, jeden je DT830B a druhý UNI-T UT20B. Problém je, že když měřím oběma jednu věc, je mezi výsledky poměrně velký rozdíl.Oba stály asi 150kč/ks takže co se kvality týče, vím že nemohu čekat moc ale odchylky jsou tak velké že nevím k čemu se přiklonit.Pro příklad, měřil jsem napětí autobaterie.. DT mi ukázal hodnotu 12,56V a UT ukázal 12,59V.Zrovna u autobaterie chci vědět tuto hodnotu co nejpřesněji a tak se chci zeptat zda někdo vlastní nějaký z těchto měřáků či alespoň může poradit který je lepší / věrohodnější. Měřil jsem i odběry na žárovičce z 9Voltovky a rozdíl byl též velký..Baterie v měřících přístrojích jsem měnil za nové hned po zjištění odchylek ale bateriemi to neni, též jsem kontrolovat pojistky a obě jsou v pořádku.
Jo buss, máš pravdu, protože Avomet byl jeden z opravdového mála ručkových multimetrů co měl deprézský systém s cívečkou zavěšenou na tenkých strunkách jako galvanoměr, ostatní používaly uložení v hrotech se zkroucenými vlásky.
O tak velké odchylce proudu jsme se ale nebavily !
Tak tam už je něco spatně - asi velký ubytek napětí na bočníku...
dneska jeden měřák ukázal 12,58V a druhý 12,34V.. častěji používaný měřák šel do koše a víc se s tim nehodlam s*át
Takovýto rozdíl, klidně může způsobit měřící šňůra, resp. její hroty. Pokud nejsou extra špičaté, a jsou poniklované, tak stačí blbě přitlačit a je to. Stejně tak to může způsobit přechodový odpor mezi šňůrou a nasazovacím hrotem. A hodit měřák do koše kvůli takové odchylce? Vaše volba. Co si o tom myslím já, je vedlejší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.