Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřichází SMS z jednoho čísla

Od: sirael odpovědí: 9 změna:

Ahoj,

nepřichází mi SMS přesně z jednoho čísla, z ostatních ano. Já i to číslo jsme od O2.
Stalo se to najednou, nic jsem neměnila ani neinstalovala. Na SMS ani nemám nainstalovanou žádnou aplikaci.
Telefon jsem restartovala, vyndala jsem SIM kartu, nic nepomohlo.

Nestalo se to taky někomu? Tuším, že asi budu muset zajít za operátorem, ale předtím se chci informovat, jestli neexistuje něco, co můžu udělat já doma.

Děkuji předem za odpovědi

P.S. A ne, není to pán, který už ztratil zájem. Pán je z nefunkčnosti SMS též rozvrkočen.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano, stalo se mi to také... smazal jsem dotyčného ze seznamu a znovu ručně vložil jeho číslo a jméno. Pak už to fungovalo normálně. To je má zkušenost...

hop®
hodnocení

1x

V první řadě bych zjistil, v jakém stavu je SMS z pohledu odesílatele (podívat se do Doručených" zpráv), jestli se zakousla v průběhu odesílání nebo doručování. Chyba totiž nemusí být na Vašem přijímači, ale na jeho vysílači, ať i on zkusí restartovat mobila...

doplněno 02.01.14 22:15:

Odeslané ano, ale jak přesně vypadá status té SMS v doručenkách? Zpracovává se, nedoručeno?

sirael
hodnocení

Jemu se to zobrazuje jako v pořádku odeslané.

kami95

Ještě zavolej operátorovi, kde ta sms je, pokud ti řeknou, že se snaží ji doručit tak to je přímo to, co jsem ti psala..

kami95
hodnocení

0x

Vím přesně..když se zeptáte operátorů, řeknou, že máte vadnou sim, ať si ji jdete vyměnit na nejbližší pobočku..nemáte ji v nejbližší době novou? Jinak se to může stát i u jiných čísel, jen o tom nevíte..Jak vyprší odesilateli platnost sms která to blokuje, může jich být i víc, tak se to zase spustí a bude to fungovat..ale může se to kdykoliv stát znovu..operátoři jen dělají chytré a přitom neví..takže bych doporučovala vyměnit někdy kartu ale nebojte se, zřejmě to začne chodit až vprší doba platnosti..pokud není nastaveno v telefonu jinak, je to půl týdne myslím..

sirael
hodnocení

Právě naopak, SMS je stará snad jak samy mobily. Určitě vyčkám a kdyby se nic nestalo, tak vyměním SIM kartu, děkuji za odpověď :)

kami95

Ale fakt tak pár dní počkat..pak začne chodit odesilateli něco místo doručeno něco odeslání se nezdařilo, a pokud těch sms je víc tak to příjde vícekrát a pak to začne chodit..

hodnocení

0x
Přesně tohle jsem teď řešila já. Mám telefon s androidem. Poslední dobou se hrozně sekat, restartoval se, byl pomalý atd. A pak mi přestaly chodit sms z jednoho čísla. Ze tří třeba jedna sms nepřišla. Restart pomohl na chvíli nebo to byla náhoda. Donutilo mě to vše zálohovat a telefon obnovit do továrního nastavení. Od té doby je to zatím o. K.
Hledala jsem na internetu, sem tam s tím někdo problém měl. Vodafone má nějakou službu přes internet, na které ty lidi viděli, že jim sms byla doručena, ale telefon jim ji nikdy nedoručil nebo nezobrazil. U operátora nic nezjistili a nebyl to jen android a operátoři taktéž různí.. A teď babo raď.
Ještě tam někdo radil prohodit simkarty v obou mobilech navzájem.
sirael
hodnocení

Taky jsem se dívala po internetu a nikdo na to žádnou uspokojivou odpověď neměl. Zkusím tedy to obnovení a případně prochození SIMek, děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]