Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučte tichou klávesnici

Od: delta® odpovědí: 24 změna:

Zdravím všechny a přeji vše nej... v novém roce! Doporučte mi, prosím, tichou klávesnici, tak do 1000kč. Děkuji.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

valach*
hodnocení

0x
Zkus se kouknout po Apple klávesnici.

hodnocení

0x

Tahle je hodně tichá, bohužel mimo cenový limit :-D

gadgets.vtm.e15.cz/...

praivo*

Ta už se neprodává.

celluon.com/...

amazon.com/...

Já vím, že u nás už se neprodává, u nás nemají lidi pochopení pro technické 3,14čovinky pokud jsou trochu dražší :-D

zajixxx*

Neznám přesný název produktu - prodávalo se to hojně myslím na aukru. Klávesnice byla ze silikonu a dala se srulovat (skladné...)

Avšak v rukou jsem ji neměl...

doplněno 03.01.14 16:58:

Mě by zlákala na vzhled :) (ta silikonovýma,... tlačítkama xDD, pak by teda asi ani nedopřála,... pořádné psaní..)

zajixx:

chtěl jsem jí taky navrhnout, ale má tvrdá tlačítka, je to docela nepohodlné, tichá samozřejmě je dokonale.

Doporučte tichou klávesnici
hodnocení

Slyšela jsem ( ale nezkoušela ), že silikonová je děs a hrůza!

praivo*

Mám ji, ale docela špatně se na ní píše (klávesy se musí stisknout na určitých místech a navíc silněji než na normální klávesnici, moje je v US verzi). Ale jako záložní se použít dá.

praivo:

já když něco napíši tak většinou, že to mám vyzkoušené :-D

Psal jsem že na psaní je nepohodlná a dodal bych, že to je dost velká daň za tichost.

praivo*

Však to taky není reakce na tebe, ale na @zajixxx ;)

Jasně, kdo zažil klávesnici na ZX Spectrum tak tahle je trochu lepší.

hodnocení

Našla jsem na netu tuto - alza.cz/... - ta by se mi líbila. Někdo píše v recenzích, že je tichá, někdo zase, že je hlučná... Vyznáte se v tom? Doporučíte mi ji? Děkuji.

naihonn*

Všechno je relativní. Někdo bere tiché jen jako že není slyšet vůbec nic. Takových klávesnic bude dost málo. Jiný bere tichá jako že oproti mechanickým klávesnicím to není hlasité jako třeba psaní na psacím stroji, ale výrazně tišší. Takže já bych třeba svoji klávesnici charakterizoval jako tichou, i když je zvuk psaní slyšet, tím spíš, čím rychleji píšu. Ale pořád to není nijak rušivé. Pokud jsou u téhle klávesnice komentáře obou druhů, pak to asi bude podobné. To znamená ne neslyšná, ale ani hlučná. Jinak já mám connect-IT myš a zatím žádný problém, takže to nebude žádný úplný šunt tahle značka, tak pokud se líbí, tak by se to asi dalo zkusit. Trošku by mě ale asi odrazoval fakt, že multimediální klávesy nejsou oddělené od funkčních, to by mohl být občas problém.

hodnocení

Díky za názor.

Já považuji svou klávasnici jako tichou, když na ní slyším psát svou dceru tak je klávesnice velice hlučná :-D

Na jejím notebooku, jsem měnil klávesnici už 2x - nevydržela... :-D

hodnocení

Tak a problém je vyřešen! Mi klávesnice nevadí, ale manželovi ano - když na ní píšu já... *smich* A když je fotbal...

Mám ještě jeden dotaz - koupila jsem si dnes v Alfě flešku Corsair Voyager 16GB a má jen 14,9. Je vadná? Stalo se vám to už někdy? Díky

pavelv*

Je to normální, 16GB má v nenáformátované verzi, avšak to není normálně použitelná, po naformátování se do ní zapíšou nějaké informace a tak její využitelná velikost klesne.

fidonet*

To je jako DVD disk. Už jste ho někdy viděla? Má na sobě nápis 4.7 GB ale doopravdy má jen 4.3 GB

Vysvětlím to hodně laicky.

Je to jako kniha, která má 100 stran. Koupíte ji a zjistíte, že příběh je jen na 96 stranách.

Ty 4 strany je obsah, prostě seznam kapitol a pomocné vysvětlivky.

Na každém počítačovém médiu je to stejné.

Potřebuje trochu místa kam ukládá FAT tabulky. Aby věděl kde se na jeho prostoru nachází kdejaký obrázek, odkud kam přesně je nahrán. Takže ten prostor, který se vám v PC neukazuje je přesně to místo který si disk vymezil na informace o svých datech.

Když nahrajete na disk systém FAT32 a FAT 16 uvidíte, že FAT 16 zabírá více místa, protože dělí data na jinak veliké kousky.

Bylo to dost laické a pochopitelné?

Počítače jsou složité a tak občas je fajn něco vědět.

Taky jsem byl naštvaný když jsem koupil 1000GB disk a z toho mi 69 GB ukradly ty FAT tabulky

Když si necháte zobrazit info o disku tak vám to tam vypíše 16 000 000 000 B

doplněno 07.01.14 19:35:

To že jde o převody Bit a Bajt tedy 8 bitů a tedy hodnotu 1024 vím, ale mě to tedy nevychází.

V computers jsem četl tohle vysvětlení a dávalo to smysl. Tak teď nevím, zda je to pravda nebo ne.

Na druhé straně, ten prostor na FAT tabulky existuje, takže kde je?

doplněno 07.01.14 19:38:

ano jak píše praivo 16 GB = 15.6 GB

Mě vyhovuje ten rezervovaný prostor pro FAT tabulky. Tohle vysvětlení se mi zdá logické.

doplněno 07.01.14 21:46:

NTFS má přece taky tabulky. A nevím zda se jim stále říka FAT tabulky nebo ne, ale princip je stejný. Prostor na zápis budoucích dat musí byt předem rezervovaný na max počet míst.

praivo*

A co NTFS?

doplněno 07.01.14 21:53:

Právě že ne, správný název je MFT (Master File Table).

hodnocení

Děkuji za podrobné vysvětlení! Díky všem!

pavelv*

A nejen to, dle výrobce je 1GB = 1000MB a ne 1024MB, potom 16GB = 16 000 000 000B ale správně to je 17 179 869 184B

hodnocení

Děkuji za vysvětlení. :), :)

pavelv*
praivo*

16 GB = cca. 15,6 GiB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]