Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chci se zeptat:
Co udělat, koupit ...když zvuk televizoru je s hučením? Děkuji Kostolná
V tomto případě zabere nastavit hlasitost na settoboxu na maximum a regulovat hlasitost televizí. Pokud lidi regulují střídavě tv a střídavě settobox, tak se jednoho krásného dne dostanou do situace kdy TV je na maximum a settobox je stažený, pak TV zesílí i nežádoucí brum co se do ní dostává cestou ze settoboxu a další rušení. Pak TV bručí víc než obvykle.
je nasmysl, aby TV byla připojena jak na STA , tak přes set-top-box. Buď jedno,nebo druhé. Se nedivte, že to dělá neplechu..
Proč je připojena na STA? když jedete přes box?
Ale set-top-box ale přece musí být připojen k nějaké anténě a nebo ne...moc tomu nerozumím
STB samozřejmě musí být připojen k anténě, ale proč máte připojenou i TV? To jde do obou přístrojů ta samá anténa?
Pokud nemáte v TV podporu DVB-T (pak by byl STB téměř zbytečný) nebo nechytáte analogový signál z kabelovky, tak k tomu není důvod.
jo set-top-box k anténě, ze STB pak scart do TV a to je vše. anténní vstup TV zůstane nezapojen...
redroker:
I CRT TV mají zhruba od začátku 80 let tkzv. spínané zdroje, které z principu hučet nemohou. U některých mohli maximálně napájecí trafa pískat na stejném kmitočtu vysokonapěťového zdroje a řádkového rozkladu, protože u některých TV se používal shodný kmitočet i pro hlavní zdroj.
Po zapojení STB na dvb-t2 jsem měla stejný problém. Prvotní zapojení: ant.do STB a STB propojen s TV scartem. Hučák byl takový, že nešlo slyšet zvuk filmů a se zvýšením hlasitosti to bylo téměř nesnesitelné. Využila jsem rady některých poradců, abych zvýšila na max.zvuk na STB a nízkým nastavením zvuku na TV korigovala toto bzučení. Částečně to pomohlo, ale citlivé ucho slyšelo to nízkoprahové vrnění stále. Zjistila jsem po vytažení ant.z STB, že bzučení ustane, ale nejsem technický talent, tak jsem si na nějaké domontování součástky netroufla. Vyřešila jsem to jinak. Vyhodila jsem scart a jelikož mají oba přístroje HDMI vstupy, propojila jsem STB s TV kabelem HDMI (škoda, tento vstup jsem na TV využívala pro propojení s NTB. Budu muset improvizovat, ale za ten čistý zvuk bez nepříjemného a rušivého bzučení za to stojí. Snad to někomu také pomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.