Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Atypický jack 3,5mm...co s tím?

Od: slamlu* odpovědí: 22 změna:

Zdravím lidičky,

setkal se prosím vás někdo s trošinku delším jackem 3,5mm (cca o 3-4mm)? Mám telefon EVOLVEO, sluchátka přímo k tomu mám, ale jde mi o to... když to chci připojit třeba na reproduktory, tak klasicky dlouhý jack 3,5mm mi to nevezme (je krátký). Zajímavé ale je, že přítelkyně má sluchátka na SAMSUNG Galaxy SIII (klasický jack 3,5mm) a na délku je tudíš krátký (jako jack u repra), ale sluchátka mi to rozpozná (ale samozřejmě by se tam musely držet, vypadávají). Nevíte jestli je nějaká redukce nebo tak?... koupil jsem si redukci s Jack 3,5 na micro USB, ale repro ani sluchátka to nerozpozná, tudíš hraje vše normalně z mobilu. To micro USB slouží asi čistě jen na nabíjení a přenos dat třeba z PC.

Prosím o nějakou radu jak by se to dalo udělat...

PS: Nebo mě napadalo... koupit samici a samce jacka, samci oholit plast a nějak jej protáhnout. Nevím.

PPS: Vše nej do N(n)ového roku, ať se daří :)

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

sluchátka od telefonu do stereozařízení nejdou a naopak. nakonec je to i v návodu, používejte "originální" příslušenství.

slamlu*
hodnocení

Už je to asi ošetřený, právě kvůli těmto propojením... se staršími telefony jste klidně na stereosestavu hrál bez problémů :)... když v mobilu byl připojený jack, rozeznalo to sluchátka a bylo tam stereo...hrálo. Teď už to asi nejde..

luke237
hodnocení

0x

Nepises jako Evolveo mas, ale Google vraci jen klasicke 3,5mm jacky pro tuhle znacku.

On si asi telefon bude kontrolovat, jestli jsou pripojena telefonni sluchatka, a bude to zjistovat pres funkci anteny, kterou pouziva pro asi zabudovane radio. Nevim, jak to delaji.

slamlu*

Je to EVOLVEO StrongPhone Q4, s tou anténou budete mít asi pravdu, to mě nenapadlo... je to dobré logické vysvětlení :). Já jsem taky nikde nic nenašel, ani tetička wiki, ani strejda google nic neřekly :( :D.

luke237
Co tak ctu na Internetu, tak je to bezny konektor, ale je trosku zapusteny v tele mobilu a jeste vzhledem k tomu pogumovani ... no proste tam bezny konektor nedosahne. Ledaze by si ho obrousil. Zkusim se rychle podivat, jestli se neco takoveho da sehnat.
slamlu*

Jojo, taky mě to napadlo... prostě obrousit ten plast a mohlo by to vzít. S microUSB mám ten samý problém, když si koupím běžně microUSB v elektru, tak mi to tam přes tu gumu na mobilu nedosáhne, takže musím ten ochranný kryt (plast) zbrousit, s tím už zkušenost mám. MicroUSB a sluchátka od EVOLVEA k tomuto mobilu mají všechny vytáhlé konektory více.

luke237

Muzes polozit vedle sebe ty jacky od originalnich sluchatek a bezny 3,5mm jack a vyfotit je (teba mobilem) a poslat to sem? Muzes take poslat fotky originalniho jacku zasunuteho do mobilu a pak klasickeho jacku zasunuteho do mobilu? Chtel bych se podivat, jak se to lisi velikosti neboli kde je to prodlouzeni o ty tebou zminovane 3-4mm a jak oba konektory sedi v mobilu, resp. kde se ten klasicky konektor zadrhava a nasledkem tedy nedoseda.

Hledal jsem ty delsi jacky, ale nic nemuzu najit. Jedine, co jsem zjistil, je, ze "americke"a "vychodoasijske"3,5mm jacky do sebe nemusi dobre zapadat ([ 1], [ 2]), protoze "americke"jsou vyrabeny podle originalnich imperialnich rozmeru (tedy 1/8", asi 3,225mm)) a "vychodoasijske"podle metrickeho rozmeru (3,5mm) a ty "vychodoasijske"maji take jiny (delsi) tvar spicky konektoru.

Pozor! Nemusi se nezbytne jednat o "americke"jakozto vyrobene v USA a "vychodoasijske"jakozto "cinske". Spise asi pujde o to, podle jakeho standardu to ten ktery vyrobce vyrobil (predpokladam, ze asi existuji 2 standardy pro "3,5mm"jack). I americky vyrobce to muze vyrobit podle metrickeho standardu a pujde tak o "vychodoasijsky"konektor atd.

slamlu*

Koukni na obrázek... vyfotil jsem klasického jacka 3,5 a toho na originálních sluchátkách EVOLVEO + jak vypadá vstup do mobilu. Je to opravdu jen delší o tu přidanou gumu (outdoor), to samé platí pro microUSB. Teď jsem porovnával ten ochranný kryt na jackovi se sluchátkama a s těmi reproduktory... reproduktory mají kryt na jackovi viditelně silnější. Možná proto tam ten kontakt nedosáhne... odstranit trochu toho plastu a možná by to šlo :), ale zatím to dělat nebudu.

Atypický jack 3,5mm...co s tím?
Atypický jack 3,5mm...co s tím? #2
luke237

Diky za obrazky. Zkusim se po tom dnes pozdeji podivat.

Z ceho je ten "kratky" jack? Prekvapuje me, ze ma 3 (izolacni) krouzky *sok* Pro jack k repro soustave bych ocekaval klasicky stereo jack s dvema prouzky.

luke237

Prodavaji se velmi hubene jacky, ktere by mely projit i tou dirou v gume ([ 1], [ 2], [ 3], [ 4}).

Ten prodlouzeny jack jsem jeste neobjevil.

Jak jednoduse koupit tyto prodluzky v CR jsem jeste nezjistoval. Treba je ma nejaky e-shop.

luke237
Asi nejtenci bezny 3,5mm jack, ktery jsem ted v rychlosti na ceskem webu nasel, je tento u GME. Je to stereo, coz na to repro staci. Zkratuje to vstup mikrofonu na zem, coz je v poradku.
luke237
Cesky e-shop s vyrobky pro Apple ma ty tenke konektory.
Atypický jack 3,5mm...co s tím? #3
slamlu*

Na obrázku je to porovnávané také se sluchátky na jacka... pak až jsem to porovnával s jackem u repra (tam jsou dva izolační proužky, jak říkáš)

PS: Když už jsi to nakousl...taky jsem se tomu divil proč to tak je. Má to nějaký svůj důvod ty izolační kroužky?

luke237
Ty krouzky oddeluji jednotlive signaly. Od spicky to jsou: pravy kanal, levy kanal, mikrofon, zem
slamlu*

Aha, skvělý poznatek.. díky. Takže je to jasný, je potřeba redukce na též 3,5mm jack, ale s tenkou izolací (nebo koupit normální prodlužku jacka 3,5 - samec a samice; a pak toho samce oholit). Problém vyřešen :). Samice jacka v mobilu EVOLVEO není prodloužená, je to klasicky dlouhý jack 3,5mm... ten jack u sluchátek EVOLVEO je prodloužen jen kvůli té izolaci mobilu. Díky moc ;)

luke237

Ten uzky jack, co jsem poslal, ma na druhem konci uz 3,5mm zasuvku pro jack, takze to je takova prodluzka. Uz se nic dalsiho kupovat nemusi. Snad je to dostatecne uzke pro ten otvor v te vnejsi gume mobilu. *nevi*

Jinak samozrejme muzes koupit i klasicky kabel s uzkym konektorem na jednom konci. Take je v tom e-shopu maji.

Atypický jack 3,5mm...co s tím? #4
slamlu*
hodnocení

Jojo, myslel jsem si to... podle obrázku by to tam mělo vlést bez problémů. Za vše moc děkuji :). Hezký den.

luke237
Kup to, dej to dohromady, vyzkousel to a pak sem dej vedet, jak to vsechno dopadlo. *palec*

slamlu*
hodnocení

Prozatím jsem to pořešil jinak, nutně to nepotřebuji...zatím. Byl jsem u nás v elektru se podívat a byla v akci normální prodlužka 3,5mm. Tak jsem ji koupil a samci jsem část ochranného krytu oholil. Funguje bez problémů :) (jak na sluchátka, tak na repro), ale když bych časem chtěl nějaká hodně luxusní sluchátka na mobil, tak si toto jak si poslal koupím určitě. Kdo by měl pořád tahat prodlužku jacka :D. Ještě jednou díky moc.

slamlu*
hodnocení

Zdravím, koupil jsem tyto redukce rovnou dvě..veliká spokojenost. Opravdu super, funguje na 1*. Díky moc :)..hezký den

hodnocení

0x

Stejný problém jsem řešil...

Na 3,5 jsem použil stará apple sluchátka nem ta měla velmi hubené tělo...

Na USB se dá normálně koupit káblík/redukce která má tu "plechovou" část o cca 2-3 mm delší právě kvůli outdor krytů ...

Pokud se nepletu koupeno to bylo na dx nebo ebay...

pajan50
hodnocení

0x

Problém s atypickým jack 3,5 mm řeším taky.Je to dle mého názoru rana pod pas od výrobce odolných mobilů.Já si zakoupil Aligátor RX 450 extreme a v balení sluchátka nejsou...zatim.Dle zdělení fi Aligator na trh budou asi za týden distribuovány sluchátka s tímto atypem.Dle mého soudu...firma si tak jistí odbyt svých výrobků a s redukcí zatim nepočítá. Tož uvidíme Pajan

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]