Nejste přihlášen/a.
Rád bych si pořídil akumulátorovou vrtačku s příklepem pro domácí použití. Můžete mi, prosím, poradit model či alespoň značku z vlastní pozitivní zkušenosti?
Aku vrtačku s příklepem pro doma budeš chtít používat na co?Mohu říci z praxe,že pro vrtání děr do panelů doma je lepší malé vrtací kladivo na síťový přívod.Pokud budeš mít aku vrtačku,je to na dva roky a pak ji zahodíš.Akumulátor ztratí kapacitu a nový neseženeš,nebo zaplatíš znovu cenu nové vrtačky.Pokud si koupíš kvalitní,cena bude kolem 15000 a to pro tebe nebude ekonomické.
JABRAKA
tohle je dycky složitý uvažování a dost sporů:
AKU se dá buď velmi draze koupit nový/náhradní, nebo se dá za třetinu peněz upájet doma nebo si ho nechat zrepasovat.Mimo to se už teď objevují při koupi nabídky"záruky na AKU", my takhle dostali 2 roky, což je, myslím, velmi dobrá nebídka pro firmu, která za tu dobu stroj zničí, ale po osobu asi moc ne.
Příklepová vrtačka má fakt příklep slaboučký tak na provrčení děrované cihly, ale 12-ku hmoždinku do panelu jsem Narexkou vrčel přes 20 minut, vrtacím kladivem jsem ji měl za 4 vteřiny.
Holt je potřeba upřesnit zadání, pak na to někdo může odpovědět přesně, třeba nějakej dealer.
no jo, ale doma potřebuje 12-tku dávat do panelu?
osobně mám malou příklepovou Bosh a co se vrtá 6-tkou (většina věcí) je úplně v pohodě a když jsem potřeboval 10-tku na regál do cihel, tak také bez problémů... ale vrtací kladivo je o něčem jiném... já bych ho nevyužil
Aku bych koupil max šroubovák, vrtačku ne.
jsem asi jediný z mnohatisíc, ale před 8 lety jsem si koupil v Makru akuvrtačku s příklepem ASIST 20,4V za 1499,-kč jen s jedinou baterii + kufřík! a nabíjení 5 hodin
tehda jsem si říkal na značkovou nemám, zkusím"šit"a doufám že mi vydrží aspon 1 rok a? a když nevydrží"nic se nebude dít"! a ona už má 8 let!
sice náš barák je cihlový ale 10 díru do cihel s příklepem zvládne, ale tak max. 2x pak je bterie vybitá
otáčky by mohli být vyšší, ale i tzěch 900 stačí do dřeva, i do zdi, a přinejhorším zvládne i do kovu( max. jedna díra o velikosti 8 mm)
to že se hlava/sklíčidlo při otáčení chová spíše jako VIBRÁTOR je jiná věc ale ve zdi je to jedno a počítám s tím už předem. a tak zvolím o to vrták menšího průměru, který nakonec po vyvrtání je díra dle mých představ.
a mohu říci že jsem akovku využíval hooodně často!
SHRNUTÍ: prostě jsem natrefil na"kvalitní"kus
doplněno 20.10.08 11:36:jo, tu díru do zdi (10) až tedka kdy je vrtačka za svým ZENITEM!
a tu díru do kovu o průměru 8mm a plocháč tlouštky 5mm
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.