Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyroba dalkoveho ovladani-jak na to?

Od: lukis odpovědí: 11 změna:

zdravim,chtel bych se zeptat jak si vyrobim dalkové ovladaní k auticku ke kteremu jsem ovladani ztratil?minulý tyden sem si koupil auticko na DO a po rozebráni auticka sem zjistil ze na desce plosnych spoju je jen asi deset npn tranzistoru,nakej rezistor a nejaka civka kterou se da neco nastavovat malym plochym sroubovackem a to je asi vse,tak bych se chtel zeptat jestli mi nekto poradi jak vyrobil dal.ovladaní,sebe bych ohodnotil jako se strednima znalostma elektro soucastek a hlavne me to bavi takze du do toho,jen potrebuji planek,a nejlip kdyby nejake planky byly na netu treba...

diky moc za rady...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jak říkají rádci, nech to plavat. Stejně to nepostavíš, aby to fungovalo. Kup si raději nový model a hlavně se v něm nevrtej, ať ho zase nevyřadíš z provozu. Pohádku o ztrátě ovladače si schovej pro malé děti.

lukis
hodnocení

no koukam ze tady lidi neradi rozdavaji rady ale raci shazujou ty co chtej poradit,raci napsat neco o pohadkach atd,kdyz nevis co sem zac tak nechapu proc ze me delas blbce... zrejme si uz neco rozebral a nedal zpet dokupy vid chudinko malej

praivo*

1. Z tvého příspěvku je jasné, že o tom nevíš absolutně NIC, takže RC ovladač určitě nepostavíš.

2. A i kdyby se ti to náhodou povedlo, tak opakuji: Kmitočet 35 MHz se oficiálně nesmí používat pro modely aut.

"...ze tady lidi neradi rozdavaji rady..."

Nejde o to, jestli rádi, či neradi. Z Vaší otázky je patrné, že o elektronice máte jen mlhavé představy (nic ve zlém, nikdo nezná všechno, já třeba neumím uvařit ani brambory ;) ). Není to až tak jednoduché zařízení a jeho stavba vyžaduje určité znalosti. Pokud je nemáte (a vzhledem k Vaší otázce to tak vypadá), nikdo Vám nedokáže na dálku poradit.

doplněno 29.12.13 09:52:

Jo a nevím, jak Kimba, ale já jsem se elektronikou a následně elektrotechnikou profesionálně pár desítek let živil a naprosto s jeho odpovědí souhlasím.

@magdon: Dík za podporu ! Já jsem se živil 21 let jako správce IT.

Jak ti říká praivo, u modelů se používají frekvence 27 Mhz, 35 Mhz a 40 Mhz, ale frekvence 35 Mhz o který píšeš je jen a jen pouze pro létající modely. Nikoliv pro auta. Takže už od začátku je něco špatně.

Pravidlo Z2.

doplněno 04.01.14 14:01:

Pro Lukise.

hodnocení

0x

kdybys třeba napsal, co je to za autíčko (kde bylo koupeno, výrobce) a frekvence ovládání, našel by se možná někdo, kdo má autíčko stejné či podobné. A potom už není problém udělat schéma

lukis
hodnocení

tak sory,nevim co vše je potreba,jediny co vim tak ta frekvence je 35MHz,jinak je na 1,5V a vim ze to má motorek na pohon a řízeni v provedeni jako vibracni motorek u starsich mobilu

praivo*

Tak to ho rovnou vyhoď, než na tebe přijde nějaký modelář. Frekvence 35 MHz je totiž vyhrazena POUZE pro modely letadel a vrtulníků.

buss
hodnocení

0x

Jak to tak čtu, ta nemáš šanci si to sám vyrobit, naladit, nevíš, co to je za systém. Ale návody na vysílač na intu najdeš.

doplněno 28.12.13 22:32:

Napiš výrobci, ať ti pošle nové DO, popř. prodejci u nás, zda by zajistil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]