Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký tablet pro delší psaní?

Od: lucias odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, jsem studentka a hledám tablet, na kterém zvládnu zápisy z přednášek, abych nemusela denně nosit svůj velký notebook. Zvažuji mezi Asus New Transformer Pad TF701T a Transformer Book T100TA. Dále také samozřejmě prohlížení internetu, filmy, fotky,...Mohli byste mi prosím poradit, jaký z těchto dvou tabletů by se Vám zdál pro můj účel vhodnější? Děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak mezi těmi kousky je hlavní rozdíl v OS...

Teoreticky je lepší ten os windows, nicméně více možností manipulace, změn, rad, či programů a dalších možností je na ten androidí systém..nicméně je tam zase větší riziko pádu app či jiného sw problému který bez pc nelze snadno vyřešit...

Osobně bych doporučíl navštívit něco jako Electroworld či datart kde si můžete omakat jak tablet tak systém samotný což je asi nejdůležitější... navíc na vystavených kusech si denně hraje kua lidí a frčí to nonstop takže i ta trochu uvidíte jak bude placka vypadat +/- po roce používání...

Ono kolikrát člověk je pevně rozhodnut ale "jedno osobní setkání" a človíček otočí o 180°

Ale netuším jake jsou jsou vaše možnosti...

Nejvíc asi pro vás bude neplnohodnotné office od MS na tom Win tabletu a tedy i podpora pro čtení veškerých doc/xls etc dokumentů...

S androidem si sice budete muset pořídit nějakou ne MS alternativu, nicméně budete mít možnost min několika desítek ne-li víc aplikací onoho ražení a vyberete si tu co se vám hodí... a taktéž milion hud/vid aplikací...tím pádem možností...

Android= min omezení, ale více sebeučení se systému a podpoře...absolutní svoboda snad ve všem...

Windows= víc omezení, ne vše lze upravit/předělat..ne vše má podporu ale zase méně učení, méně starostí...

Prostě něco za něco...

PS:Soráč za chyby...

lucias
hodnocení

Děkuju za odpověď . Doufám, že ještě budu mít možnost porovnat oba tablety někde v prodejně "naživo", abych si je mohla zkusit, jak padnou do ruky, klávesnici apod., ale v tuto chvíli jsem více přikloněna TF701T kvůli androidu, který už mám v pořadí ve druhém telefonu, protože s W8 jsem se setkala u spolužáků a většina na ně nadává a věřím, že polaris office, které mají zařízení s androidem nebo jiné aplikace by mi mohly postačit. Dále jsem také našla, že u TF701T je klávesnice zárověň jako dokovací stanice, čímž se prodlužuje výdrž, což je taky lákavé. Děkuji tedy za Vaši reakci a snad se výběrem neminu

jdukolem

Polaris office funguje jen s málo zařízeními,předem ověřit.

lucias
hodnocení

Aha, při videorecenzích apod. jsem je viděla u spousty zařízení, tak jsem myslela, že jsou součástí každého zařízení s Androidem od 4.0 ale děkuji za upozornění, ověřím si.

Já osobně jsem pro iOS ale vaše preference a hlavně zkušenosti s androidem mluví jasně...

Užijte google : stačí napsat onen a za to recenze...najdete jich spoustu, doporučím pročíst...

A HLAVNĚ pročíst diskuze... ona ta diskuze často obsahuje více relevantní informace než recenze samotná...

praivo*
hodnocení

2x

Používám Kingsoft Office jak na Androidu tak na Windows a jsem spokojen.

praivo*
hodnocení

0x

Pro tyto účely bych zvolil netbook nebo ultrabook.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]