Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová televize

Od: cestovatel* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den ! Po dlouhých letech jsem našel pod stromečkem novou televizi. Když došlo na instalaci ,narazil jsem na problém.

Stávající telka je zapojena takto: svod od satelitní paraboly o satelitnho přjímače,odtud scart kabelem do televze. Ovládání telky

ovladačem na satelit. Otázka zni je možno pouze toto zapojení nebo i jiné tak,aby bylo možné telku ovládat pouze ovladačem od televize. GOGEN, tzp TVL32780WEBW. Děkuju za radu.

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 26. 12. 2013 17:00:01
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě..

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud byste chtěl ovládat TV i SAT jedním DO, tak si kupte u Vietnamců univerzální DO (cca za 150 Kč), které se dá naladit na oba přístroje.

hop®
hodnocení

0x

Obávám se, že standardním ovladačem k TV nelze přepínat programy na satelitním STB. Ale třeba někdo řešení najde nebo již má...

hodnocení

0x

Televize může mít teoreticky satelitní tuner, čímž by byl problém vyřešen, ale nebývá to standard. Tuto informaci si ale budete muset vyčíst z technického popisu, nebo nám sem zadejte přesný typ TV a rádci pomůžou s upřesněním.

mkat*
hodnocení

0x

Ak ma televizor tuner "DVB T + S" tak stači pripojiť antenu do telky ,dať kartu do telky A ladiť už na tv.Ale ak ma len dvb t Tak sa da zapojiť ,len tak ako stary.

martinhajek*
hodnocení

0x
Ten výrobek se jmenuje jen televize, nebo ho taky někdo vyrobil? Značka? Typ? Nic...? Protože takhle ti nikdo neporadí.
doplněno 26.12.13 20:25: Nemá satelitní tuner. Takže propojení s SD receiverem SCARTem s RGB. Nejlepší je koupit HD receiver a připojit přes HDMI kabel.
doplněno 26.12.13 20:27: A na ovládání SAT ovladačem od TV zapomeň.
pfpetr*

satelitní tuner nemá takže zapojit jak to bylo na staré telce . Pokud má sat hdmi vývod tak propojit hdmi kabelem

mha

Právě nyní řeším něco podobného a přitom mohu odpovědět i vám.Gogen lze připojit přes Scart i přes HDMI,ovládání-přepínání programů v obou případech jen přes ovladač satelitní.Ale také v tom nevidím problém. Já mám zase tento problém: mám novou tv Sharp LC 50 LE 652 E a má 4 HDMI,sat přijímač 1x HDMI,ale přes kabel HDMI mi to nejde,pouze přes Scart kabel. a právě Gogena jsem měl na vyzkoušení,jestli ten můj HDMI kabel je OK.Po připojení se ihned objevilo logo HDMI 1 a a programy šly. A ten můj SMART dám např.do zdířky HDMI 4 v pravém horním rohu se objeví čas,datum a 1280-720p/50hz,ale obraz ani zvuk ne. A v ostatních 1 2 a 3 HDMI nezapojených to napíše-nerozeznán žádný vstupní signál,což je dobře.A přes SCART MI TO JDE ÚPLNĚ normálně jak má.Tak to řeším Milan

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Ovladačem televize ji pouze zapnu,přepínání kanálů provádím pomocí ovladače satelitu.Problém v tom nevidím,Vy ano?

pfpetr*

jirko částečně máš pravdu ale jen o zapnutí to není . může být potřeba přepnout zdroj signálu , upravit hlasitost protože ne každý to šteluje jen na jednom , a v noci časovač prostě ty dva ovladače mít po ruce . Mít vše v jednom je samozřejmě lepší a je škoda že ta telka to s nemá pokud se signál chytá přes satelit ale na druhou stranu pokud je to darovaný kůn

jirkamatapat*

Všechny funkce,včetně upravování hlasitosti,nebo přepnutí TV na radio,provádím jen ovladačem satelitu.Ovladač TV mám jen na zapnutí a vypnutí TV.

jofa*

Tak hlasitost to je normální a rádio taky. To je v ovládání satelitniího přijimače. Vstupy v tv ( třeba DVD, PC, SAT ) ale podle mne nepřepnete. Mám docela solidní zařízení ale tohle nedokážu respektive DO sat. přijimače.

hodnocení

0x

To ovládání telky ovladačem od satelitu asi nebylo skutečné ovládání se všemi funkcemi, že? Jenom jste dálkovým od SAT zapnul sat a TV se zapla sama. Něktéré TV měly možnost nastavit ve volbách vstupů SCART a pak po vypnutí zdroje spadly do "spacího" režimu (SCART si přepne TV na sebe, jsou v něm na to čudlíky). Tohle ale není plnohodnotné ovládání, navíc nechávat přístroje vypnuté jenom dálkovým ovládačem je dosti drahý špás. Ty vyhlášení výrobců o spotřebe standby do 5W často neplatí a TV, nebo SAT berou víc - mám 82cm LCD a v standby bere 21W! Pořešil jsem prodlužováček s vypínačem a když jdu k TV, zapnu vypínač, vše naskočí jak má, akorát to trvá déle a pak už jenom dálkové, na spaní jenom cvaknu a vím, že mi nic neshoří bez dozoru a nebudu platit +500Kč/rok za každých 5W navíc, tedy ten prodlužováček se zaplatí za dva/tři měsíce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]