Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjení tabletu přes Počítač

Od: takeshi* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, chtěl bych se vás zeptat na jeden takový problém. Mám Samsung galaxy tab 3 7.0 3G(android 4.1JellyBean) a když zapojím usb kabel do PC a druhý konec do tabletu, tak se mi na baterii v notification baru objeví červený křížek. Když tím samým kabelem připojím mobil (HTC One) tak to nabíjí, neví někdo co s tím? :(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

USB počítače nestačí k nabíjení tabletu.

takeshi*
25.12.13 17:51
hodnocení

Díky moc. :)

cunabe
hodnocení

0x

Selže-li všechno, přečti Návod:

str. 16, první odstavec: "Baterii nabíjejte pouze pomocí nabíječky. Pomocí kabelu USB nelze zařízení nabíjet."

takeshi*
hodnocení

Díky za odpověď, ale na str16 je Instalace Micro SIM.. :D ale nevadí, zástrčku mám hned vedle sebe.

hodnocení

0x

Nechci být valečný štváč, ale mi se stejný tablet (SG Tab3 7" A4.1) z USB nabíjí (sice o poznání pomaleji, ale jako udržovací vyhovuje). Tím ovšem nechci říct, že Samsung neví co dělá, když do návodu píše, že se to nemá :)

Ivo

USB může dávat větší proud:

oskar.blog.root.cz/...

takeshi*
hodnocení

Zajímavé je, že když ten tablet připojím k pc napíše mi to v nastavení → baterie 44% - Vybíjení a za hodinu se mi tam objeví třeba 56% takže to jde, ale nedá to o sobě vědět :) Moc díky za odpvěď

hodnocení

0x

A vzhledem k tomu, že mě toto téma zajímá, neboť v něm velmi tápu, tak přidám svůj pohled a budu rád, když mě někdo vyvede z omylu.

Domnívám se, že zařízení, které odebírá proud, si vezme jen tolik "ampérů", kolik potřebuje - jinak řečeno, tablet bude z USB odebírat tolik proudu, na kolik je stavěný (za předpokladu, že mu je USB nabídne). Bude-li hodnota odebíraného proudu menší, bude nabíjení trvat déle. K tomu dodám, že k mému tabletu byla přibalena nabíječka ("originál" Samsung), která má výstupní hodnoty 5V/2A - což považuji za nářez :)

Takže pokud platí to, co jsem výše uvedl, tak nevím, proč by se Tablet nesměl nabíjet z USB a pokud bychom tento požadavek chtěli splnit, tak jak pak komunikovat po drátu s PC? (Už třetí den zápasím s oživením Bluetooth komunikace a neustále nejsem schopen sladit Win7 a Bluetooth ovladače (a nejen pro Samsung, ale i další zařízení) - stává se to mojí noční můrou) - možnost zakázat nabíjení jsem neobjevil (ale třeba se ještě neumím koukat). Čili je zde otázka, jak posílat data přes USB a současně nenabíjet a tím splnit pokyn ze str.16 první odstavec některých manuálů :)

Děkuji za odpověď a na téma ovladačů k Bluetoothu otevřu nové téma, jen si musím ještě vytvořit pár screenshotů

Je to tak jak píšeš, ale jsou zařízení, která při nízkém "nabídnutém" proudu nabíjení prostě vůbec nespustí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]