Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

El. holící strojek - frézky

Od: foo* odpovědí: 8 změna:

Brý večer, dnes jsem dostal obyč elektrický holící strojek, holí skvěle nato že je obyčejný za pár stovek. Měl by něco vydržet ale i tak mi to nedá a chci se zeptat zda-li se dají frézky nějak nabrousit? je mi jasný že časem odejdou a náhradní jsem nenašel, našel jsem náhradní frézky jen na dražší strojky jenže to i cena těch frézek převyšuje 3x cenu samotného strojku.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

2x

Ono v podstatě nedejde k otupení vlastních nožů, ale k tomu, že se postupně obrušuje krycí planžeta až dojde k jejímu probroušení, to je bohužel stav, který nelze nijak jinak napravit než výmenou.

ladinpraha*
hodnocení

2x

Frézky se brousí samy o planžetu, po které jedou. Pokud se něco poškodí, tak je to právě ta prodřená planžeta. Tyhle strojky vydrží tak dlouho, že se pak vyplatí zahodit a koupit nový.

host*
hodnocení

0x

U rotačního strojku se frézky, jak tu už psali předchozí rádcové, brousí samy třením o holicí mřížku, skrz kterou se dovnitř dostává čast fousu, který je pak seříznutý a oholený, ale minimálně a tak vydrží dlouhá léta. Při pocitu, že by strojek mohl holit lépe je dobré se podívat, jak je čistý. Pečliví muži strojek čistí každý den a u typu s nepřístupnými frézkami je jednou za čas vyndají a vyčistí i vnitřek hlavice (philips apod) a všechny okraje mřížek a frézek, aby pěkně doléhaly. Jemně dřevěným páratkem nebo vatičkou na špejli namočenou v lihu nebo pitralonu. Je neuvěřitelné, kolik chlapů z holicího strojku ani fousy nevysype nebo ho alespoň jednou za čas nevyčistí a pak se diví, že je plný materiálu, který brání dobému chodu frézky po mřížce a dobrému holení. Při dobrém zacházení rotační holicí strojek vydrží hodně dlouho a se stálou kvalitou holení.

fidonet*
hodnocení

0x

A jak je možné, že nový strojek holí uplně super a když už mu je rok nebo dva, tak škube, jako by škubal husu. Tohle jsem nikdy nechápal. Čím to je? A je to stejné ať se jednalo o vibrační nebo teď ty nové rotující :(

Celkem mě to štve

doplněno 27.12.13 11:06:

Nevím, na jakou otazku odpovídáte, ale upřesním to: není problém v elektrice ani uhlících. Navíc jde o Philips, a žadný levný výrobek. Dva roky holí uplně krasně, ale pak jako by vousy neřezal, ale škubal. Frezky jsou ostré. nemůže být třeba planžeta ojetá?

host*

u starého holicího strojku, který škvrčel, škubal a zavíjel jsem chtěl vyměnit uhlíky (jako u vysavače) a k překvapení byly v pořádku, ještě dostatečně dlouhé, čisté, ale chyba byla v nalomené síťové šňůře, která se při určitém ohnutí přerušovala a zase spojovala tak dlouho, až jednoho dne se chod přerušoval a přerušil úplně, v místě nejčastějšího ohýbání kousek pod koncem šňůry (někdy bývá přerušená u vidlice do zásuvky). Stačilo koupit novou síťovou šňůru. U dalšího strojku zase byla prasklá destička plošného spoje u konektoru přívodu síťové šňůry - stačilo plošný spoj slepit, očistit a proletovat a zase jede jako dráha.

No nevím, já mám akumulátorového Philipse asi 35let a žádný problém, až loni jsem jej nahradil novým, ale spíš kvůli většímu komfortu nabíjení a čištění.

martinhajek*
hodnocení

0x
U levných strojků ty frézky rychleji odcházejí, dlouho to holit nebude. Vlastní zkušenost.
doplněno 27.12.13 14:07: Neměl jsem na mysli staré strojky ale v současnosti vyráběné levné neznačkové shity za pár stovek.
host*

I staré strojky mají dlouhou životnost, například B530 ze strojíren Nový Bor (na výstavě Expo 58, tehdy skvělý design, plast, kov) čtyřicet let starý má pořád své původní frézky (ale už třetí síťovou šňůru), také starý ruský Charkiv je nezmar, i když holí velmi hlučně, ale frézky původní. K prodření planšety dochází u vibračních holicích strojků, vzhledem k tlakům na pokožku a z druhé strany tření nožů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]