Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Označení elektro kabelů

Od: huny odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

nevíte někdo kde bych našel nějaké označení elektro kabelů? Jak jsou třeba 3 žilové cykyny a třeba 5 žilové a další? co znamenají i ty písmena CYKY?

Nevíte náhodou někdo? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

3x

Dle Wikipedie:

cs.wikipedia.org/...

jdukolem
hodnocení

0x

Vždyť je to tak snadné google.cz/...

vlada*
hodnocení

0x

Zdravím

CYKY C - Cu měděné jádro (A - Al hliníkové jádro), Y - PVC izolace na jádru, K - Kabel, Y - Venkovní izolace PVC

hodnocení

0x

CYSY -licna na prodlužováky-PVC

CGSG - licna na prodlužováky -pryž

CYH - dvojlinka na repráky,zvonky a pod...

CYA - samotný drát -licna

luke237
Kde je to definovano? V nejake norme?
hop®

Přesnou normu nevím, ale něco o tom je třeba zde nebo tady ;)

luke237

Trochu jsem od odeslani predchozi odpovedi googlovat a uplnou nahodou se mi podarilo objevit clanek, kde je vsechno vysvetleno *ua* *tanec* - oznaceni, normy, historie, ... proste vsechno, co jsem kdyz chtel vedet a nikdy to nemohl poradne najit *smich* *palec*

Tim je take mozno tuto otazkuuzavrit, protoze k tomu uz asi nic lepsiho nepujde dodat. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]