Nejste přihlášen/a.
Jen tak pro pobavení posílám fotku toho, co lze koupit v Tescu. jedná se o LED světelný řetěz bez izolačního transfotmátoru. Pokud se potřebujete zbavit tchýně, tak máte jedinečnou možnost. Já to kupoval jako polotovar, tak mi to nevadí, ale představa, že to kupuje laik a pak si na to šáhne třeba malé dítě..
1. Jedna LED s úplně holými kontakty po napětím. Blbě nasunutá smršťovací bužírka.
2. Krabička s elektronikou se rozloupne už při lehkém stisku bez použití jakéhokoli nástroje. Šáhnete si pak pochopitelně přímo na síť.
3. Jedná se o stejně nebezpečné žetězy, jaké koupíte na tržnici. Celkově je jasné, že takovéto provedení nikdy nemohlo získat CE certifikát (tenká jednoduchá izolace, žádné ochranné kabelové průchodky, krabička jak z papíru rozebíratelná bez pouřití nástroje), který je na krabičce vyznačen. Udělejte si podle toho sami obrázek od jakých dodavatelů a co jsou schopny obchodní řetěcze nakoupit/prodávat. ![]()
Presne tak. stirecek lze jak kdyz tiskne. Asi mu v Tesco stoupli na bebicko a timhle se jim chce pomstit.
Tesco by na nej melo podat trestni oznameni za nactiutrhacstvi a mel by sem dostat ban. A to okamzite.
)
Omlouvam se stireckovi.. myslel jsem tomk.
Je dost možný že sám řetězec neví že takové zboží prodává a tak je dobré si na toto zboží přímo u prodejce stěžovat, uvědomte si prosím že ten obchod vám nabízí několik set možná tisíc druhů rozného zboží není možné všechno kontrolovat - v katalogu to mohlo vypadat jinak .
Ten řetěz není člověku nebezpečný uraz elektrickým proudem nehrozí do těch žároviček teče proud okolo 12V stejný proud teče i do té krabičky která jde rozloupnout bez nářadí (ovšem to by nemělo jít) tam je taky 12V. Takže i při přímém doteku na odhalené části vám nehrozí žádné zranění. oněch 230V je v transformátoru který převádí 230V na 12V a ten je potom v celém zařízení.
doplněno 24.12.13 16:32:omlouvám se. V takovém případě je zařízení nebezpečně- stežujte si u prodejce.
doplněno 24.12.13 16:38:tesco přece na krabičky svoje cenovky nedává ... když jde o slevu tak dá štítek na regál (- x %) ... na produkty štítky nikdy nedávají...
šak to zkuste normálně změřit měřákem typu avomet a pod, kolik je na té jedné ledce napětí za provozu. Mě by to celkem zajímalo. Je tam 100 led?
doplněno 23.12.13 21:39:počitám počitám a nevychází mi nějak to zapojení diod do série. možná počitám špatně.
Je to 100 LED, 4 barvy, zapojeno ve čtyřech paralelních sekcích. V jedné větvi přímo na 230 V je tedy 25 LED v sérii. Každé cca 3, nebo 4 LED je v sérii vložen omezovací odpor (pochopitelně různé hodnoty podle barvy/úbytku na diodě), aby výsledný proud byl cca 10 mA. Takže třeba u modré barvy bude R cca 1k8. Pokud není holý kontakt přesně uprostřed řetězu, pak záleží také na tom, jak je právě vidlice vsunutá do zásuvky, tedy jestli kratší cesta povede k N, či L. Takže v případě, že je obnažena LED 1..3, dostáváte prakticky plný zásah. V případě, že jde o LED 4..7, je proud omezen odporem 1k8 na hodnotu kolem 50..100 ma (za předpoladu R těla, který se uvažuje v rozsahu 1000..5000 ohm).
Mám 20 let elektro praxe včetně přípravy přístrojů na bezpečnostní zkoušky, věřte mi, že toto zařízení je životu nebezpečné a hrubě nevyhovující.
nevím jakej idiot to tady psal že je to životu nebezpečné ale jestly se do zásuvky zapojuje transformátor tak od transformátoru dál jde pouhých 12 v/24 v tohle napětí muže člověk držet v ruce 2,5 hodiny takže vubec životu nebezpečná tím neobhajuji tesco no ne stávat by se to nemělo ale neřešil bych to maximálně bych to vyreklamoval ale nic víc ![]()
Já nevím ale jak bylo v předchozí odpovědi to nahoře je cenovka? Já mám takový dojem že v tescu se věci s cenovkou neprodávají a navíc v Brně co jsem viděl tak tesco má svoje krabičky na osvětlení. Toto vidím poprvé že v tescu mají něco takového připadne mi to jako z nějaké tržnice... tím nechci nějak napadat autora... je to můj názor. Já osobně mám z tesca tři světelné závěsy na venkovní použití s trafem na 24 voltů a závěsy slouží už 3 roky ![]()
plně souhlasím já mám ledky z tesca a maji svojí tesco krabičku ! a nikdy sem v tescu neviděl novu věc s cenovkou to by se prodavačky asi zbláznily :DD
Jako nechci nic říkat ale opravdu se mě to nezdá tady tyto kabely odpovídají přesně tržnici a to i tá předělaná značka to by si tesco nemohlo dovolit!
Už jsem tu. Ano, to zelené je cenovka. Bylo to přelepené nižší cenou, protože ten den měli 50 % slevu na vánoční věci. Kód výrobku je 8242021458480.
je to kravyna já byl v tescu 3 dny naspátek a mněly tam také slevy 50% na vánočný věcy a ani na jednom výrobku nebyla cenovka !
tak to bude jedine obchodní sabotáž
. Pane tazateli elektrikáři, změřil jste to napětí na té diodě.Mít to doma tak za 30s nemám co dělat. Jak říká zde Milan chce to měření.
miramira: K čemu měření? I jen průměrný elektrikář ví, i bez měření to ví, že nerozhoduje napětí na vývodech té diody, ale na napětí na jednom(kterémkoliv) vývodu diody proti zemi. V případě dotyku se stáváte vodičem a výsledný proud, který Vámi projde, závisí jen na součtu odporu Vašeho těla a vnitřního odporu toho zdroje - tedy jak tu už někdo napsal, jak daleko(kolik LED) od ostré fáze si sáhnete.
To je aplikace základních elektrotechnických zákonů. To ale neelektrikář dost těžko chápe, že?
Nevím jestli u vás je nějaké starší tesco nebo něco ale v žádném tescu jsem neviděl nikdy cenovku... nejde o to že tá cenovka byla přelepena jde o to že tam vůbec je... navíc tesco takovýhle krabice nemá takže já si myslím že tazatel si z nás utahuje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.