Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střikaci technika na tekutou gumu

Od: gubaxan® odpovědí: 14 změna:

Zdravim.

Mam v planu si otevřit lakovnu - ale s tekutou gumou (Plasti dip)

Ted mam dilema jak si spravně vybrat střikaci pistoli a nařadi.

Budto elektricky kompresor anebo vzduchovy s plyn. bombou?

Někdo radi jedno a někdo zase druhy...

Potom střikaci pistole, je v nich nějaky rozdil?
Potřebuji aby to bylo kvalitné...

Doporučili mi značku wagner,ale ta zrovna neni nejlevnější a myslim si, že jsou i jine dobré,ale ne tak zname :)

Budu rad za každou radu.
Diky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

Doporučili mi wagner w550

ale zase ten kompresor?

hop®
hodnocení

0x
Do lakovny asi klasicky kompresor s dostatecnym vykonem a odpovidajici "expanzkou",bomba jednou dojde, samozrejme pred dokoncenim velke plochy.
Elektrickou strikaci pistoli bych predem vyloucil, je fakt tezke s ni docilit rozumny vysledek.
hodnocení

a jaky je rozdil mezi elektrickou a xxxx pistoli?
Ja to myslel, že pistole jsou stejne, jen to zaleží na kompresoru - budto elektricky nebo ten vzduchovy,ne?
A jaky vykon je zapotřebi do autolakovny?

hodnocení

0x

S Plasti dip nemám zkušenosti, ale se stříkací technikou ano. Takže ptáte li se na vysokotlaké stříkací zařízení, určitě Vám doporučím pneumatický pohon. Elektrický je vhodnější jen tehdy, pokud není k dispozici dobrý zdroj tlakového vzduchu. Tím dobrým zdrojem nemyslím kompresorek z bau- krámu za tři litry, ale pořádný kompresor se slušným vzdušníkem a nejlépe sušičkou vzduchu.

Wagner je určitě dobrá značka, ale náhradní díly a servis zařízení je drahý a problematický. Proto jsme přešli od Wágnerů k EST, první co mě mile překvapilo, že přijeli chlapi přímo z fabriky s naloženým pickupem a přímo u nás dolaďovali technologii dle našich podmínek (tlaky, trysky, filtry atd). Také další provoz a servis byl vždy v pohodě.

estplus.cz/...

doplněno 23.12.13 21:31:

Mám pocit, že to nechápete - kompresor je vždy vzduchový - co by taky asi jiného dělal, že. Ale tady jde o vysokotlaké zařízení, které tlakuje nátěrové hmoty do pistole, která pak tyto hmoty rozprašuje. Toto tlakovací zařízení může být hnáno buď elektricky, nebo pneumaticky - viz

estplus.cz/...

hodnocení

Diky,beru na vědomi a pozjištuji :)

hodnocení

a ktery zpusob je levnější?
Protože taky nechci nakoupit to nej a třeba to nevyjde,tak aby ze začatku nebyly moc velke naklady...

Kvalitní a levné - to nejde v lakařině tak úplně dohromady. Pochopitelně nejlevnější bude něco takového

conrad.cz/...

nebo pokud máte kompresor tak třeba

estplus.cz/...

Ale nejsem si zdaleka jist, jestli to bude to pravé ořechové.

pfpetr*
co jsem zjistoval ja tak plastidip se strika fixirkou s velkou tryskou hnanou foukacim vysavacem . Da se zakoupit na aukru kolem 800kc a min na vyzkouseni a memsi plochy to staci . Ja ji budu kupovat na strikani ctyrkolky taky plastydip
hodnocení

Na to jsem se taky dival. a co byste řekl na ten wagner w550? Tenhle přesně použivaji na plasti dip,ale mě spiše zajimalo,zda se tady neplati jen za značku?

Ty za 800kč jsem viděl ,ale zase potřebuji přestřikat cely auto a to ne jedno - asi to neutahne nebo nebude tak dobry vysledek :)

pfpetr*

ten wagner se ti určitě vyplatí . Dřív jsem stříkával variopaint , tam se dávala barva do tlakové nádoby a ta se natlačila kompresorem a jednou jsme zkoušely místo variopaintu obyč barvu bílou tenkrát začínaly barvy co se ředí jen 1ku10 a ani po naředění 5ku 10 to nešlo. Po pár letech se mě dostala do ruky wagner pistole a tu samou barvu to vzalo téměř bez naředění . Ta investice co do ní dáš se ti určitě vrátí jen bude potřeba si to vyzkoušet na něčem co můžeš zkazit . Kdybych měl výc věcí na stříkání tak nepřemýšlim a wagnera vezmu

hodnocení

a jaky kompresor byste k tomu doporučil?

pfpetr*

na začátek by mohlo stačit toto noto.cz/... a další level je toto grandic.cz/...

26.12.13 22:02
hodnocení

Diky

hodnocení

Ještě otazka - jakou živnost si mam pro tohle zařidit?
Volnou nebo s praxi?
Volná by šla jako na opravu laku,přeci ten plasti dip je pouze ochrana laku proti korozi atd... a nepokryvam cele auto ( ve dveřich zustava zakladni lak) ale taky zase je to změna barvy , což spiše znamena autolakovnu.

Ale pro tu zase potřebuji 6 let praxi nebo někoho zodpovědnyho.

Nebo to jde i jinak? Nemate zkušenosti?
Diky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]