Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztišily se sluchátka

Od: vecernicek* odpovědí: 7 změna:

Používám sluchátka a se zvukem jsem spokojená - jsou hlasitá a mají dobré basy.

ale z ničeho nic se ztišily. Jedno hraje středně, druhé velmi málo. Dobré basy zmizely. V nastavení telefonu jsem nic nenašla(je to dotykáč samsung - žádný lepší - normální, takže tam ani nějaké nastavení zvuku není - nanašla jsem žádnou rozšířenou nabídku) a neobjevila jsem žádnou vadu v kontaktech - dráty nejsou poškozené, nijak vtom nechrastí, nelupe atd.

Prostě najednou hrají potichu...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jakub*
hodnocení

0x

Může být na kabelu sluchátek poškozený zemní vodič- ten třetí. Poškozený konektor v telefonu - nedoléhající opět střední vodič. Nebo i špatný firmware v telefonu, nebo špatný mechanický systém přímo ve sluchátku.

jakub*

PS poškození kabelu není zvenčí ve většině případů vůbec patrné, sluchátka se musí proměřit ohmetrem a hned je jasné kde je chyba.

horak*
hodnocení

0x

pokud jsou to pecky, tak muze byt zaneseny zvukovod.

greenbull*
hodnocení

0x

Zkusil bych pripojit jiné sluchátka, hned budete mít jasno.

hodnocení

0x

Ukroucený kabel zvenku pohledem zpravidla nepoznáte.

Kdyby se ztišilo jen jedno a druhé bylo OK, byl by problém v kabelu/konektoru/měniči. Kdyby ztišily oba měniče stejně, navíc by zvuk zněl nepřirozeně uprostřed halvy a ve spoustě písniček by zdánlivě zmizel zpěv zpěváka, byl by problém v kabelu/konektoru ve společném vodiči.

Pokud se změnil zvuk z obou měničů a přitom různě (beru to z rezervou, když hraje jen jedno sluchátko, tak zdánlivě je méně basů) tak to působí na problém v telefonu (spíše poškození).

Ale jak píší výše, buď sluchátka otestovat v jiném zařízení, nebo naopak do mobilu strčit jiná sluchátka.

vecernicek*
hodnocení

Zkusila jsem dat jina sluchatka.hraji obe stejne.Ale jsou taky tissi...
Takze chyba v telefonu? Mam ho zkusit zapnout a vypnout?
stan44
Vypnutí, vyndání baterky, restart.
Začal bych ale tím jestli není zapnutý nějaký efek zvuku nebo zvuk centrálně stlumený. Pokud je to android tak i odinstalování posledních instalovaných aplikací.Taky očištění kontaktů sluchátek v telefonu nemůže škodit-aspoň lihem a vypnout napřed tel.
Pokud nepomůže tak obnovit tovarní nastavení a pokud ani to ne tak je nejspíš něco poškozeného v telefonu.
PS a nebo ty druhé sluchátka hrají prostě slaběji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]