Nejste přihlášen/a.
Máme kombi lednici zn. Whirpool, která má na horním panelu 3 kontrolky. Krajní jsou žluté a porostřední je červená. Všechny 3 kontrolky však přerušovaně svítí (blikají) a motor kompresoru je stále v chodu. Zkoušel jsem otáčet knoflíky 2 termostatů, ale nemělo to žádný účinek. Než zavolám servis, nevěděl by někdo, co s tou lednicí asi je? Nebo jakou manipulaci mám zkusit?
Je-li to fungl nová lednička a zrovna jste ji poprvé zapojil, dejte jí čas a vyčkejte, až se namrazí. Jinak se podívejte do manuálu, co znamená, když kontrolky blikají. Ta červená by mohla signalizovat zapnuté turbonamrazování.
Není to fungl nová lednice, dostal jsem jí od syna)
A manuál je takový univerzální asi pro různé typy lednic, nejsou v něm ani technické údaje, ani značka nebo typ.
Jestli jste ji právě přivezl, měl byste ji nechat vypnutou aspoň 12 hod., aby se v ní chladící náplň vyrovnala. Pak terpve zapnout.
To je jednoduche. Kompresor tedy neustale bezi, chladi a mrazi mrazak? Pokud ne je problem v chladivu, pokud ano, muze byt nekde zkrat na termostatu popripade v ovladani. Cervena kontrolka je vystrazna?
Začla nám mrznout zelenina ve spodním levém šuplíku (zajímavé je, že ne v pravém) a tak jsem vytáhnul zástrčku asi na 2 hodiny. Když jsem lednici opět připojil k síti, tak najednou svítí klidně jen obě krajní zelené kontrolky, červená zhasla, ale kompresor běží a je slyšet stále. Tak jsem zvědav, jak to bude dále pokračovat )
Tak se mi podařilo všelijakým kroucením s knoflíky termostatů a stiskáním tlačítek pod krajními kontrolkami, že svítí trvale pouze krajní zelené kontrolky, avšak po nějakém čase začne opět blikat prostřední červená kontrolka. Tak vytáhnu vidlici ze zásuvky a asi po 2 hodinách ji zase zapnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.