Nejste přihlášen/a.
Jak píše výše horak, fotoaparát podporuje také mikro SDHC karty, tak bych tu xD vůbec nekupoval, ja drahá a do ničeho jiného se nehodí a běžná čtečka karet jí ani nepodporuje. Všichni výrobci postupně přešli na karty SD.
A když jsem před deseti lety kupoval xD-kartu, tak byly dvě možnosti.
Buď značkovou Olympus za vyšší cenu nebo nevnější neznačkovou Dneska už asi velký rozdíl v cenách nebude.
Ale ta značková karta umožňovala panoramatické fotografie, neznačková ty panoramatické fotografie ve foťáku Olympus neumožní vyfotit.
Možná, že dneska už je to jinak.
karta xD je typ karty, kterou si Olympus drzi, i kdyz jiz neni perspektivni (drahy, mala max.kapacita). Jelikoz pristroj podporuje bezne SDHC karty, tak si vyberte jakoukoliv dle svych potreb na mnozstvi fotek, ktere tam chcete mit bez vyexportovani napr do PC.
V navodu je urcite tabulka s propoctem, kolik fotek lze pri jakem rozliseni nahrat na karty ruznych velikosti
Do uvedeného foťáku kupte micro SD kartu kteréhokoliv výrobce. Kapacita karty by se mohla pohybovat okolo 4GB a rychlost class6. Nezapomeňte koupit kartu včetně adapteru. To je malý plastový nástvavec. do kterého dáte tuhle micro kartu a vznikne z toho vlastně běžná velikost SD karty. Takže jí pak budete moci strčit třeba do PC. Micro kartu tam nedáte. Případně tjí s nástavcem budete moci použít v zařízení pro tyto karty.
jdukolem:
ve specifikacích uvedeného fotoaparátu je údaj, že podporuje xD a micro SD, takže buď má dva sloty, nebo bude redukce v dodávce..
Osobně používám fotoaparáty Sony, ty zase používali Memorystick od kterých také upouští a fotoaparáty vybavuje univerzálním slotem na SD / Memorystick
bmbx
orientoval jsem se dle této recenze digimanie.cz/... ,
kde pláčí nad XD kartami,ta redukce je fakt hodně neběžná.
No přečetl jsem si tu recenzi a píší v ní, že je součástí dodávky redukce micro SD / xD, ale že oni jí k dispzici neměli.
doplněno 19.12.13 10:03:Zde píší co je věe součástí dodávky :
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.