Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Transformátor kde sehnat

Od: david63® odpovědí: 6 změna:
Zdravim
Dostal jsem do opravy desku čističky vzduchu
A je na ní vadná pravděpodobně tlumivka na jadře pro transformátor ( zalitý).
Výrobce je italská firma ilacoil. Psal jsem jim a bez odezvy.
A nevim kde tu samou identicku sehnat její zapojení neznam jediné co je vodítkem je nálepka na těle a nazev vyrobce s něakým asi typovým číslem.
Podade? :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

0x

Vadná pravděpodobně? Zkus změřit její ohmmický odpor, jestli není přerušená. Další vada bývá prasklé feritové jádro, pokud by deska dostala ránu nebo upadla, tím se velmi změní parametry cívky, ale to je asi dost nepravděpodobné.

Nebo pokud je cívka spálená a má mezizávitové zkraty, bývá vidět změněný povrch - nafouklá a ztmavlá očazená zalévací hmota, možná prasklá a hlavně bývá cítit zvláštní spáleninou.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud jsou patrné elektrické hodnoty na tlumivce,neměl by být problém podobnou sehnat i od jiného výrobce.Tyto součástky bývají unifikované.

JABRAKA

hodnocení

Problem je v tom že ta tlumivka nebo trafo( ze zapojení na desce to neni patrné nenapájí to řídící elektroniku ale něakym zpusobem ovládá otáčky ventilátoru...) nemá žádný štítek ani popisek... jenom nálepku o tom že ok

To že je koje videt než jasně koukají na mě zavity zkrs zalejvací hmotu...

hodnocení

doplněno 19.12.13 16:39: Tak jsem dospěl k tomu že ho budu muset rozebrat a spočítat závity překseslit a možná i navinout.
Nemáte něakej figl jak rozpustit tu zalejvací hmotu něakou chemikálii?
Transformátor kde sehnat
Transformátor kde sehnat #2
Transformátor kde sehnat #3

vlada*
hodnocení

0x

Zdravím

Zalévací hmota by měla změknout ve vařící vodě. Rozdělávají se tak impulsní transformátorky.

hodnocení

to vim ale ještě jsem to nezkusil ale todle bude spíš možná epoxid? zkusim a uvidim

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]