Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s kinem a tv

Od: tojemaras* odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, mám tv LG 50PW450 a domácí kino GENIUS SW-HF 5.1. 6000.

televize má tyto vstupy a výstupy:

i.iinfo.cz/...

a nemůžeme pořád nijak domácí kino zapojit do televiize. POmohl by tento kabel?

audio-video-kabely.heurek/...

pořád nám nikde nemůžou v elektru poradit, domácí kino máme již měsíc a prostě nejde to zapojit, můj chlap si s tím neví rady a já už jsem z toho na prášky.. ted jsem koupila scart pro 3 cinch - a jedou dvě přední bedny akorát... pomozte mi prosííím

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Z televize Vám to ve Vašem případě propojení tv-genius repro hrát 5.1 kanál. nebude. Jedině přes optický kabel, ale Vaš Genius 6000 optický vsup nemá. Musíte mít jedině zdroj analogového výstupu přes 6 cinchů. Tam vstupy u Geniusu máte. Musíte se smířit se zvukem stereo. Osobně jsem šestikanálový zvuk tv vysílání ( filmy) sledoval respektive poslouchal na německých stanicích. Kde teď je 5.1 ani neím. Ten uváděný kabel Vám půjde zase jen pro stereo zvuk.

tojemaras*
hodnocení

Děkuji moc za odpověd a ten zdroj analogového výstupu přes 6 cinchů, to je např. co? může to být dvd nebo zesilovač nebo blueray? Je nějaká možnost dokoupení čehokoliv, aby hrálo 5.1?

jofa*

Ano DVD to některé starší mají. Novější nevím. Už to tak nesleduji a když, tak jedině vše optikou. Reciever mívá vstupy 6 cinch. Pokud čehokoliv, pak se zaměřte na domácí kino, nebo reciever (tady musíte připojit repro), které má optický (digitální) vstup. K Váší tv jedině optika. Pak ale zdroj 5.1 signálu. Nehledal bych zdroje, či kupoval, přístroje s analogovým připojením ale pouze s optikou.

tojemaras*

No, takže díky za odpověď, bedny jedou, stačil dokoupit skart, je to vedeno pouze přes skart a hraje 5.1 :) žádný receiver ani dvd nepotřebuji :) ani optiku nepotřebuji

jofa*

Žádný 5.1 Vám nehraje . Pouze to hraje ve všech bedýnkách stejně respektive pravý zadní+pravý přední, levý zadní+levý přední, centr směs levého +pravého repro a subw. vše dohromody s omezením vysokých kmitočtů. Vícekanálový prostorový zvuk je o něčem jiném, než to co se line z bedýnek Vašim současným zapojením.

doplněno 18.12.13 09:07:

PS: Radil jsem v domění, že chcete vícekanálový prostorový zvuk.

tojemaras*

no tak aspon prozatím to jede... bude pak stačit dokoupit jen dvd na prostorový zvuk teda?

doplněno 18.12.13 09:14:

Nebo respektive co teda potom dokoupit? na co šetřit, co nám chybí, přes co to půjde zapojit, aby jel prostorový zvuk?

jofa*

Z televize Vám to nikdy do tohoto geniusu nepůjde. Již jsem to psal. DVD ano ale musí mít výstup 6 cinchů do vašich bedýnek a DVD film s 5.1 zvukem. Jinak mývají výstup optický, tv, dvd, blueray a to se propojí s optickým vstupem domácího kina nebo recievru. Váš Genius tento opt. vstup nemá.

doplněno 18.12.13 09:27:

Optický zvukový přenos je digitální a přenáší všechny "kanály" v jednom kabelu. Váš Genius nezvládá digitální zvuk a proto musí být přenos analogový šesticí kabelů.

tojemaras*

NO takže když koupím dvd, u kterého chci usb disk, bude mít výstup 6 cinchů, a propojím to mezi televizí a geniusem, tak pak to pofičí jo?

jofa*

Pofrčí to v případě, že DVD bude mít šestici výstupů pro Váš Genius. Nevím ale jestli to ještě dnes vyrábějí. S optikou ano ale to Genius nemá. Do Vaší tv zapojíte z nového DVD hdmi kabel a do Geniusu šestici kabelů. Ale opakuji, nevím jestli se s 6 výstupu ještě vyrábějí.

tojemaras*

Ok, mrknu na to, moc děkuji za pomoc, a když už nic, tak aspon hrajou bedny, pořád lepší než aby ty bedny byly někde v krabici nepoužité no

doplněno 18.12.13 09:42:

Takže se mám koukat na DVD, které má vstupy na 6 cinchů a pak pojede kompletní prostorový zvuk? já se omlouvám, ale jsem ženská a vůbec tomu nerozumím

doplněno 18.12.13 09:46:

nebo ještě jinak, pomohlo by tohle dvd, abych měla prostorový zvuk 5.1?

dvd-blu-ray-prehravace-re/...

jofa*

Z obrázku to není patrné (chybí zadní pohled) a šestici audio výstupů zřejmě nemá. V popisu je zase uváděn jen výstup optický. Takže tudy cesta ke skutečně 5.1 zvuku nevede.

tojemaras*

U Geniusů pro 3D zvuk musíte mít DVD přehrávač s analogovým 5.1 výstupem. Například tento:
digilidi.cz/...
Na zadním panelu vlevo je 6 CINCH výstupů:
digilidi.cz/...
Tento výstup musíte propojit kabelem se šesti CINCH konektory na každé straně s 5.1 vstupem na Geniusech. Jinak to u Geniusů nejde.

tohle jsem našla na netu, takže dvd, které má analogový 5.1 výstup je to tak? pak mi pojede 5.1. ju?

doplněno 18.12.13 10:29:

jinak doma dvd nějaké máme, ale přítel říkal, že tam zas není vstup na anténu ... takže ještě hledat to, aby to mělo dvb tuner?

doplněno 18.12.13 10:30:

a tady jsem teda našla s analogovým výstupem 5.1 takže tohle by nám paslo?

dvd-blu-ray-prehravace-re/...

nezlobte se, že vás tak otravuju

jofa*

Ten první to je ono. Ten druhý zřejmě nikoliv. Má jen digtální koaxiální výstup. Už toho je na Vás asi moc. je to pro neznalého moc. Chápu to. Ale ten první je pro Váš genius to správné. Jinak už jen sehnat domácí kino s optckým vstupem.

tojemaras*

takže už zvažuju teda další možnost, že geniusy prodám a koupím nové domácí kino... to znamená, že v domácím kině musí být optický vstup a pak už bude vše ok?

doplněno 18.12.13 11:09:

ale z televize když budu mít domácí kino s optickým vstupem, tak zprávy třeba mi nikdy nebudou hrát 5.1 asi že? nebo jo?

jofa*

Přesně tak. Pak také můžete využít Vaší televizi pro vícekanálový zvuk, pokud najdete programy které jej obsahují. Tam jsem v současnosti nehledal, takže momentálně nevím které takto vysílají.

doplněno 18.12.13 11:16:

Jinak Vaše nové kino, bude přímo z dvd či usb přehrávat 5.1 zvuk . Poptejte se prodavače znalého těchto věcí, aby to dk umělo.

tojemaras*

tak úplně zcela vám nerozumím... zeptám se ještě jinak... např. nova a prima mi se současnou televizí nikdy nebude hrát 5.1?

jofa*

Moc času teď nemám a ani nevím odkud berete signál pro vaší televizi. Jestli ze satelitu či pozemní DVB-T, což umožňuje Vaše TV. Pak se musím podívat které programy něco ve vícekanálovém zvuku AC3 vysílají. Teď fakt nevím. Pokud něco vysílají, pak to půjde.

tojemaras*

jasně, rozumím, chápu, že vás okrádám o čas, máme signál přímo z televize dvb-t... nemáme ji napojenou ani na satelit ani na žádný setobox

jofa*

Odpoledne se podívám jestli něco pozemní vysílání má zvuk v AC3. Jestli to nebudou zase jen HD programy. Teď nevím. Možná se někdo ozve dřív. Já tto hodně poslouchal či přijímal ze satelitu na německý stanici. Hodně filmů bylo v AC3. Teď už mne to tak "nebere" takže fakt nevím.

tojemaras*

aha tak na to kašlete a když mám v tv optický výstup a v novém kině bych měla optický vstup tak by to přece už mělo jet aji z televize pořady 5,1 ne?

jofa*

Ano. Pokud ten program bude vysílat zvuk AC3 pak to uslyšíte. Musíte to ale na dál. ovladači přepnout ve zvuku. Vybrat AC3.

tojemaras*

Dobře, moc vám děkuji za rady, akorát vám to asi nemám jak oplatit, tak fakt moc děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]