Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, minulý týden jsem v obchodě Planeo zakoupila sluchátka k televizi. Když jsme je doma odzkoušeli,, zjistili jsme, že nejsou kompatibilní s naší televizí. Šla jsem je tedy obratem vrátit a očekávala jsem peníze zpět. To se nestalo, nabídli mi výměnu za jiné zboží - jenže žádná sluchátka nechci, když s nimi není naše televize kompatibilní, a jinou elektroniku v tak velké výši nepotřebuji.
Co mohu dělat?
Děkuji.
V kamenném obchodě si můžete zboží v klidu vyzkoušet, takže podle zákona nemáte právo na vrácení zboží bez udání důvodu. Zákon to tedy obchodům nenařizuje, ale někteří chtějí svým zákazníkům vyjít vstříc a tak to umožnují. Rozhodně to však nebývá pravidlem. Dobré je se o tuto možnost aktivně zajímat již před samotným nákupem.
Zdroj: skudlime.cz/...
není jejich povinnost vzít zboží zpátky, můžete být ráda že Vám nabídli možnost výměny.
Že sluchátka nejsou kompatibilní není jejich chyba. Osobně by mě zajímalo, kde je ona nekompatibilita... A myslím si, že by ji na 95% vyřešila redukce jack 3,5 (samice) na jack 6,3 (samec)
doplněno 17.12.13 17:03:vypadá takto
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.