Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Remoska - jakou vybrat?

Od: bimbama odpovědí: 19 změna:

Doporučíte mi remosku pro jednu, případně dvě osoby? Nevím, jestli dvou nebo čtyřlitrovou. Nejčatěji by sloužila k pečení masa. Máte zkušenost s touto? electroworld.cz/...

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud v ní chcete připravovat běžná jídla pro dva lidi, kupte si menší. Pokud v ní chcete péci třeba buchty, volte větší. I do té menší se toho vejde překvapivě hodně - např. tři kuřecí čtvrtky...

doplněno 14.12.13 10:53:

Na celé kuře raději větší...

bimbama
hodnocení

Je to pro babičku, ale protože bydlíme spolu, tak nejčastěji se vaří pro nás dvě. Ale běžně pečeme třeba celé kuře a tak, tak aby se to do ní vešlo.

Ja si objednal vcera Remosku na 4 l, bez skleneneho pruhledu. Puvodne jsem chtel na 2 l, ale kdyz jsem ji videl na vlastni oci, tak na kure s nadivkou a treba jeste k tomu po strane brambory, je moc mala. Nejlepsi by byla na 3 l, ale ta neni:).

naihonn*

Mám tu starou větší a myslím si, že kromě nějakých úplně prťavých bych do ní asi celé kuře vcelku nedostal, ale možná se pletu. Ale tak mně je to jedno, stejně ho vždycky rozdělím před pečením na čtvrtky a navíc ho většinou připravuju v halogenové troubě, ale i tak. :)

paw*
hodnocení

0x
Radeji vetsi. Nevim jak je vase babicka zvykla pouzivat naradari na teflonove nadobi. Odobne doporucuju nadobu z hliniku. Je to snazsi na udrzbu. Teflon se setejne po nejakm case odloupe.

Mně se tedy na žádném teflonovém nádobí teflon ještě neodloupal, malinko se odřel v nádobě od pekárny, ale to je vdůsledku hnětacího "háku".

olaf71*
hodnocení

0x

Tefal SK5000.

bimbama
hodnocení

Takže určitě tu větší, v tom už mám jasno. A s touto konkrétní na odkazu nemáte někdo zkušenost? Babička by chtěla to skleněné okýnko, to vím určitě.

olaf71*

sice nevím k čemu je dobré sklo, když přes něj není nic vidět. sám mám Tefal SK500538, ale ještě jsem jí ani nevybalil :-D

My mame 2 remosky, stare, malou a velkou, klasicke hlinikove, ale prave protoze se pecene maso postrana pripeka a hlinik pro telo je nezdravy, tak pujdou, i kdyz jsou plne fukcni , do kontejneru. Klidne je nekomu dam, kdyby mel zajem:).

Nevyhazujte je! Já mám také hliníkovou a problém řeším vložením teflonové folie, která stojí okolo stovky a lze ji použít asi 5000x.

doplněno 14.12.13 11:25:

Folii lze upravit na jakýkoliv půměr

kuchynskepotreby.cz/...

bimbama
hodnocení

Diky za tip folie, remosky pujdou na chalupu:)! S.

Nekde jsem cetl, ze ta Tefalka, jak ma jenom jeden otvor na unik pary, tak ze se tam vse spise dusi, nez pece. S

olaf71*

i já mám jen jeden otvor pro únik páry a ještě jsem se neudusil :-D

teď záležím na tom, jestli opravdu jeden otvor nestačí a tom nám poví jen ten, kdo v ní pekl, zapékal

kvetka*

děkuji pěkně za typ !

doplněno 14.12.13 15:06:

na folie :)

naihonn*

Tak, tak, sice nezdravost hliníku asi nijak nestraší, protože nic kyselého v ní nepřipravuju, ale už tam mám právě taky tu folii a je to paráda, nepřichytí se nic ani omylem.

doplněno 14.12.13 15:33:

Abych upřesnil, já mám tuhle: eshop.tescoma.cz/... a to znamená, že pro remosku jsem musel to kolo z ní vyříznout/vystřihnout, ale to nebyl problém. A ani žádné obavy aby to snad nebarvilo nebo nesmrdělo se nepotvrdily a není s tím nejmenší problém. Konečně už nikdy nebude hrozit, že by se mi v ní pizza přichytila. :)

bimbama
hodnocení

Babička má taky starou - 35 let. Byl to svatební dar a stále funguje. Ale právě, už je stará a asi i nezdravá. Teflon se mi jeví jako dobrý materiál, mám několik hrnců od Tefal teflonových už deset let a stále jsou jako nové. Potřebuji teď vybrat konkrétní typ remosky. Já tomu tak nerozumím.

hodnocení

0x

Mám tu samou, ale na 2l a vařím si pro sebe. Jsem schopna si obě porce sníst, když mi chutná. Jsem s ní spokojená.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]