Nejste přihlášen/a.
niečo podobné mám aj ja doma síce už kazety nevyužívam no radio áno, tiež už mi kazety neprehraje je tam problém podobný ako u teba, podla mna ide o mechanický problém no som vtomto laik takže neviem či ti pomožem no zrejme to sám neopravíš bud sa to opraviť nebude dať vobec alebo sa to bude dať ale bude to stáť peniaze. Kedže sa prestane točiť to koliesko na točenie pásky tak zrejme bude problem s motorčekom alebo čo ja viem ...možno to tam treba len vyčistiť od prachu, v PC sa mi raz už ani ventilator netočil toľko tam bolo prachu to isté može byť aj toto
kazeta musí běžet se stejným odporem na začátku i na konci.Pokud tak není,je potřeba pásek v kazetě srovnat,aby nedřel o čela.Já toho dociluji tak,že neplocho kazetou prudce klepnu na plochu stolu,z jedné i druhé strany.Přehráváním se pak kazeta sama srovná.Je potřeba vědět,že pohon řemínkem je v pořádku.
JABRAKA
Já bych to viděl na výměnu řemínků, tenhle model má minimálně 20 let, mám jí taky, možná už deste let jí používá občas na CD a jako zesilovač, rádio. Kazeťák už dlouho nebyl používán a kazetu už to nevezme neboť řemínky jsou zdeformvané a vytahané i když to nebylo používané.
Tím jsem chtěl říci, že během používání této věžičky se mi nikdy nestalo, že by vypnula díky špatně přetočené, odpor kladoucí kazetě
Pokud se kazeta zastavuje pro velký mechanický odpor levé cívky tak je to slyšet v přehrávce točí se pomalu, kolísá. Pokud má odpor pravá cívka kaze´ták vypne a na kazeťě vyběhne smyčka magnetofonového pásku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.