Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci predelat rc auto na solarni rc auto. K codu potrebuje 4xAA baterii tim padem 6V. Jsem naprosty amater takze nevim jak je to s Ampery. Kolik jich to chce tak aby to nahradilo ty 4 AA baterie? Nakupuji solarni panely na www.conrad.cz tak mi tam prosim sestavte nejaky navrh nebo vyberte nejaky jeden. Predem diky
Moje 3x AA autíčko si při jízdě a zatáčení vezme něco přes 1A, tedy příkon je asi 5W.
Abys dostal z panelu 5W, potřebuješ panel cca 20x20 cm. A to se bavíme o provozu na přímém letním slunci. Ve stínu (venku) bys potřeboval mnohonásobně větší a s provozem doma nepočítej vůbec.
doplněno 11.12.13 18:40:za mě je rozhodně lepší koupit kvalitní baterky (Eneloop, ReCyko+, nebo od zítra mají v LIDLu Ni-Mh na stejném principu (tzv. EKO)) za 80 Kč/4ks, kupoval jsem si je před rokem a fungují dodnes, takže zítra startuju do LIDLu pro další balíček. Neříkám, že jsou na stejné úrovni jako předešlé, ovšem ty stojí 4x tolik. Tedy poměr cena/výkon je u těch z LIDLu (Tronic) nepřekonatelný.
doplněno 11.12.13 18:41: btw všimni si, jak je to jeho pidiautíčko líné, a to jezdí přímo na slunci. Já bych se na to vykašlal
Lepší mít dvě sady baterek, rychlejší nabíječku a můžeš jezdit do aleluja.
no v zimě s tim jezdit nebudu a doma taky ne, proto je to pro me idealni volba... kdybych koupil 1 conrad.cz/... a zapojil ho paralelně s conrad.cz/... tak by to šlo?
Jinak byl bis mi ochoten v malovani namalovat schema? jak sem rikal sem uplny noob... jinak dik za odpoved rozhodne mi pomohla. A na 4AA baterie by slo tak 1,33A? 8W?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.