Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Solární RC autíčko

Od: rcman odpovědí: 8 změna:

Ahoj, chci predelat rc auto na solarni rc auto. K codu potrebuje 4xAA baterii tim padem 6V. Jsem naprosty amater takze nevim jak je to s Ampery. Kolik jich to chce tak aby to nahradilo ty 4 AA baterie? Nakupuji solarni panely na www.conrad.cz tak mi tam prosim sestavte nejaky navrh nebo vyberte nejaky jeden. Predem diky :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Moje 3x AA autíčko si při jízdě a zatáčení vezme něco přes 1A, tedy příkon je asi 5W.

Abys dostal z panelu 5W, potřebuješ panel cca 20x20 cm. A to se bavíme o provozu na přímém letním slunci. Ve stínu (venku) bys potřeboval mnohonásobně větší a s provozem doma nepočítej vůbec.

doplněno 11.12.13 18:40:

za mě je rozhodně lepší koupit kvalitní baterky (Eneloop, ReCyko+, nebo od zítra mají v LIDLu Ni-Mh na stejném principu (tzv. EKO)) za 80 Kč/4ks, kupoval jsem si je před rokem a fungují dodnes, takže zítra startuju do LIDLu pro další balíček. Neříkám, že jsou na stejné úrovni jako předešlé, ovšem ty stojí 4x tolik. Tedy poměr cena/výkon je u těch z LIDLu (Tronic) nepřekonatelný.

doplněno 11.12.13 18:41:

btw všimni si, jak je to jeho pidiautíčko líné, a to jezdí přímo na slunci. Já bych se na to vykašlal ;)

Lepší mít dvě sady baterek, rychlejší nabíječku a můžeš jezdit do aleluja.

rcman
hodnocení

no v zimě s tim jezdit nebudu a doma taky ne, proto je to pro me idealni volba... kdybych koupil 1 conrad.cz/... a zapojil ho paralelně s conrad.cz/... tak by to šlo?

Jinak byl bis mi ochoten v malovani namalovat schema? jak sem rikal sem uplny noob... :) jinak dik za odpoved rozhodne mi pomohla. A na 4AA baterie by slo tak 1,33A? 8W?

rcman
hodnocení

k tomu jak je line - ma moc maly panel...

rcman
hodnocení

To je trochu neco jine.. ;)

praivo*
hodnocení

0x

Chce to tolik panelů, že za průměrným autíčkem (1:18 a větší) budeš tahat ještě přívěs tak metr krát metr...

doplněno 11.12.13 18:19:

Jestli ne větší.

rcman
hodnocení

tím bych si nebyl tak jistý... viz.

ke konci

praivo*

Sotva mu to jede (o přijímači nemluvím). Pro trochu svižnou jízdu, zvlášť teď v zimě, by těch panelů muselo být mnohonásobně víc.

hodnocení

0x

Proč myslíte, že už silnice nejsou plné solárních aut? Pro nějaké rozumné pohybování není výkon z reálně použitelné plochy dostatečný. A to i kdyby se zvedla účinnost současných článků z cca 30% na 99%.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma solární panely

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]