Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Email jako důkaz

Od: rozara* odpovědí: 7 změna:

Jakým způsobem prokázat, že vytištěný email je pravý a nejsou v něm zkopírovány nepravé informace? Dá se pravost emailu nějak ověřit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

horak*
hodnocení

0x

Vytisteny bez overeni notarem nebo z datove schranky bez overeni Czech-pointem tezko.

Na to se zridili datove shranky s moznosti overeneho vytisku

rozara*
hodnocení

To je sice hezké, ale já nejsem organizace ani OSVČ ani nic... a nemám datovou schránku. Mám jenom svoji osobní schránku na Seznamu a samozřejmě ji nechci celou někomu zpřístupňovat. Co se dá dělat?

horak*

no prave kvuli verohodnosti jsou ty datove schranky, certifikaty. Ve firme, kde je archivace e-mailu jeste muze potvrdit originalitu admin, ale u soukromeho mailu nelze zarucit ani prijatou el.podobu mailu natoz shodu vytisku a el.podoby mailu. I kdyz mam tu datobschranku musim na Czech-point a oni mi to tam vytisknou, nebot schranka je jim pristupna a tedy muzou potvrdit i ten vytisk. Ale pokud jde o duchaz v trestnich vecech tak se to posuzuje individualne. Zakladem by mela byt nespochybnitelnost el.verze e-mailu a shodu s tiskem jiz muze i policie.

praivo*

Screenshot webového rozhraní s viditelným přepnutím na složku "Doručené", případně ještě hlavičky emailu (kde je uvedena IP adresa odesílatele (tu jinak nezjistíš), časové ůdaje atd.). Tyto informace nelze nijak jednoduše zfalšovat (i kdyby sis hrál s grafickým editorem, tak bys některé údaje nedokázal vyplnit, protože bys je neměl kde jinde vzít).

buss

Ale, no tak, důkazy hodnotí OČTŘ.

buss
hodnocení

0x

Rozáro tr. řád říká že.. Za důkaz může sloužit vše, co může přispět k objasnění věci,... důkazy hodnotí orgány činné v trestním řízení ...
Ono lze také udělat sken toh majlu, že ano. Tak si vyber.

kami95
hodnocení

0x

Já bych to netiskla..ukázala bych to přímo..ale i tak si můžeš schránku založit a napsat si to z ní sama..takže nevím jestli tady tohle je věrohodný důkaz..musel by to někdo důkladně prošetřit, aby se zkontrolovaly IP adresy..ale z mojí zkušenosti stačí mail u soudu vytištěný..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]