Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Monitor lcd

Od: dedajara* odpovědí: 7 změna:

Vážení kamarádi.

V současné době používám na chalupě k sledování TV programů starou klasickou televizi plus septobox.Tak mě napadlo,že až

televize klekne co se septoboxem,potřeboval bych vědět jestli lze nějak propojit septobox s monitorem LCD ,aby to makalo,jako teď .Vždyt ta stará tv se používá taky jako monitor.Možná,že po Vás chci "vědět velkou blbinu",ale mě to zajímá.Kdyby to šlo,tak dobrý,když ne tak obojí vyhodím(ekologicky zlikviduji) a koupím něco nového.Za rady a nápady děkuji.DEDAJARA.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

0x

obraz lze přenést, a to kabelem SCART - VGA (případně s redukcí na DVI). Se zvukem si nejsem jistej, ten podle mě VGA přenést nejde...

joudic*
hodnocení

0x

pokud mate velky monitor, kupte si TV kartu alza.cz/... doporucuju vybrat drazsi s normalnim ovladacem.. ja uz nejmin 8 let TV nemam..koukam na LCD pres tuner + moznost nahravani poradu

au1

k tomuhle je ale potřeba PC, a nevidím, že by tazatel psal, že PC má, nebo by jej chtěl pořídit pro tento účel...

zvuk VGA nepřenáší, ale lze jej ze skartu vytáhnout. Ze scartu do DVI nelze obraz přenášet přes sebelepší redukci ;)

doplněno 09.11.12 21:52:

Teda pokud je DVI plně obsazen, tak by měl obsahovat i VGA a pak to jde...

joudic*

no nevim malokdo ma doma volne lozeny LCD monitor :)

dotaz zněl jasně - jak propojit monitor se settoboxem, asi tazatel nějaký má ;)

au1

spíš se ptal, až televize klekne :) tomu i rozumím, proč kupovat LCD TV, když ve stejné uhlopříčce sežene o pár tisíc levněji monitor bez TV tuneru, a poslouží mu stejně jako ta televize

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]