Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký antenní kabel pro přenos DVB-T

Od: jirikrbec odpovědí: 13 změna:

Ahoj,

Potřeboval bych poradit, jaký mám použít kabel pro zapojení další televize, která je vzdálená asi 20metrů. Jedná se o panelák a společná anténa(kabelovka) a potřeboval bych to rozvést do dětského pokoje. Pokuď možno bez koncovek , aby se lépe protahovalo přes zeď.

Popřípadě rovnou zadejte link pro nákup.

díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x

Libovolny RG-6 (tedy RG-6U; RG-6U/Q, apod.). Rozhodne ne RG-59 ze ktereho jsou udelane levne TV prodlouzky!

Ten koaxilani kabel RG6 se da koupit v kazde elektroprodejne.

luke237

Mozna jestli budete mit na vyber, tak berte ten s celomedenym vnitrnim vodicem (Cu), misto toho jen s pomedenym ocelovym vnitrnim vodicem (CCS - Copper Clad Steel).

V prodejne si take nechte nainstalovat konektor typu zrejme "F" na jeden konec toho kabelu (ten, ktery nebudete protahovat zdi) a zakupte jeden sroubovaci konektor typu "F" pro TV v detskem pokoji (predpokladam, ze nemate doma nastipavaci [=krimpovaci] kleste pro krimpovaci nebo lisovaci (=kompresni) konektory F). Predpokladam, ze TV v detskem pokoji ma konektor F, jinak samozrejme kupte takovou koncovku, ktera jde do te TV.

Konektor typu "F" je ten, kteremu uprostred souha ven holy drat.

53eh

Jasně a pak si přinese kabel s F konektorama domu a bude čumět, že mu to nejde do zásuvky ani do televize.

Můžeš mi říci, která televize má na tuneru DVB-T F konektor? Já takovou ještě neviděl.

Pokuď se signál v zásuvce v normě(v pořádku), tak stačí i levná 20m uč. šnůra.

Pro vnitřní rozvody používám nejčastěji Belden H121, pokuď by jsi chtěl kvalitu.

luke237
Tak jsem prave zjistil, ze se jeste opravd u prodavaji rozdvojky s predpotopnimi a naprosto nevhodnymi konektory IEC. *sok* Beru tedy zpet ty "F"konektory, ktere asi nejsou tak bezne, jak jsem si snazil namluvit. *zed*
luke237
s predpotopnimi a naprosto nevhodnymi konektory IEC

Wikipedia: TV aerial plug (IEC 169-2)
martinhajek*
U slučovačů a rozbočovačů jsou samozřejmě nejlepší efka, ale televizory jsou osazeny na vstupu DVB-T tuneru vždy IEC konektorem.

účastnická šňůra je na prd, tazatel chce kabel bez konektorů a ty istalovat až po protažení a ještě si toho málo viděl :-D

Přikládám foto koncovky vstupu TV tuneru:

Jaký antenní kabel pro přenos DVB-T
semromartin
99,9% televizorů ma na dvb-t IEC konektor.Možná se někdy vyráběl nějaký typ s F konektorem, ale ten jsem take nevidel . Ten tvůj obrázek je nic nerikajici, protoze nevime co je to za vstup. Může to být klidne DVB-S a nebo se jedná o průmyslovou tv.

Je to TV s analogovým i DVB-T tunerem.

zakus*
hodnocení

0x

Na heurece zadejte CB100F. Na konce dejte F konektor s redukci zasuvka. staelitnitechnika.cz/...

jirirbec
hodnocení

0x

Všem moc děkuji a zakoupil jsem:

1 x BEBPP655, Antenni konektory IEC Bandridge BN-BPP655 ( 48,- Kc s DPH / cena ks )
20 x KAS125CU, Koaxialni kabel Belden 125-Cu 7mm ( 20,- Kc s DPH / cena m )

luke237
Ty konektory, co jste koupil, jsou zbytecne kvalitni (a tedy i drahe). Vetsinou se kupuji tyto umelohmotne za 3,-Kc/ks.
luke237
Navic ted koukam, ze i celokovove IEC ko/... se daji koupit levneji (7,-Kc/ks)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]