Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parabolická anténa - od jakého roku?

Od: hankas® odpovědí: 12 změna:

Od kterého roku se u nás používá parabolická anténa k TV? Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já ji mám od roku 1983

doplněno 08.12.13 18:43:

Milníkem je satelit Telstar, první komunikační satelit, který odstartoval z floridského mysu Canaveral 10. července roku 1962, tedy před 45 lety. O necelé dva týdny později pak přenesl první satelitní televizní vysílání.

Zdroj: technet.idnes.cz/...

1962 a kolik je 2013? A 51 jsou 2013!
doplněno 09.12.13 00:04:

doplněno 09.12.13 14:57:

:)

doplněno 09.12.13 14:57:

:)

hodnocení

0x
Musíš se rozhodnout jestli ti jde o termín, kdy začaly české televize vysílat přes satelit nebo jen o to kdy sí někdo ze západu přivezl přijímač aby mohl koukat "na západ " Jinak se správné odpovědi nedobereš.
hodnocení

Myslela jsem ,kdy začaly české televize vysílat přes satelit . Děkuji

asdf*

V září 2 000 přes družici Astra začal vysílat UPC Direct.

martinhajek*
První byla myslím Premiéra TV (dnešní Prima) v roce 1995. V analogu a zakódovaně. Poté se k ní přidal i Kabel Plus a Galaxie. Od roku 1997 vysílal na Koperniku II. Czechlink (programy ČT1, ČT2, Premiéra TV, Kabel Plus, Galaxie a později volně Óčko. Od roku 1999 jsou k dispozici i DTH karty Czechlinku za 4999 Kč a záhy se celá platforma stěhuje na Eurobird 1, kde se k ní přidává i SlovakLink. Od roku 2005 je na pozici 23,5E.

martinhajek*
hodnocení

0x
U rodičů doma od roku 1988, v roce 2001 jsme se zbavili antén na střeše, u talíře (140cm) se vyměnil LNB a koupil se digitální přijímač na Czechlink. Vysílal tehdy na pozici 28,2E a šly tím pádem zároveň i britské programy. To bylo radosti :)
Potom to převedli na 23,5E a bylo po ptákách. Musel přijít na řadu multifocus na tři družice.
jofa*

Tak a teď "babo" poraď kdy to bylo opravdu.

hodnocení

Myslím,že první odpověď je nejblíž k pravdě,my jsme měli satelit taky kolem roku 84 :)

martinhajek*
Tak na co se tedy vlastně ptáš? Od kdy se paraboly používají, nebo od kdy jsou české stanice na satelitu? Protože v roce 1984 stál receiver stejně jako automobil a ČST tehdy přes sat rozhodně nevysílala ;)
hodnocení

Tehdy jsem tomu nerozuměla a dnes taky ne,proto se ptám. Jen vím,že jsme ji měli na baráku,ale nevím proč,jestli jako anténu,nebo na co já nevim.

laik*
Na prijem analogovych Nemcu (SAT1, Pro7, RTL) z Astry, ceho jineho? *smich* Ceska televize ani Rusaci na satelitu nevysilaly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]