Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televize a settobox

Od: olin* odpovědí: 4 změna:

Mám starou televizi bez scart. Koupil jsem si settopbox ( DVB-T přijímač ) Zircon T s RF modulátorem. Po propojení a uvedení do provozu vše funnguje, automatické ladění našlo 16 stanic, ale je tu PROBLÉM : po zapnutí vždy po cca 3-4 minutách bezproblémového provozu začne televize vrčet, chrastit, obraz se změní na černobílý a postupně to odejde a úplně vypadne. Stejnou anténu a koaxiální kabel, který jsem zapojil do settopboxu jsem do dněška používal pro analogový příjem a ten byl bez potíží.Děkuji za radu. O l i n

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x
To vypada na nestabilni modulator u toho set top boxu. Zkuste na nej naladit nejaky uplne jiny kanal (predpokladam, ze lze menit vystupni kanal toho RF modulatoru). Jestli to nepujde, je to zrale na reklamaci, resp. je to na reklamaci uz ted, ale tim preladenim se ujistite, jestli to treba neni nestabilni jen v jednom TV pasmu.

hodnocení

0x

Ona může být nestabilní TV, co je to za model? U té TV může být problém s AFC, buď nefunguje, nebo by jej bylo dobré naopak vypnout. Zkuste jakmile nastane problém TV znovu naladit, jak se to bude chovat pak.

luke237
Predtim na tom sledoval analogovou TV a nedelalo to. Chyba by snad byla jen v pripade, ze by treba predtim v analogu vse prijimal na UHF a ted ten RF modulator by dodaval signal v VHF, takze ta VHF cesta v TV by mohla byt poskozena, ale jinak me nic nenapada.
Jak dlouho nevisílá analog? S tou TV se mohlo stát od té doby leccos.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]