Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr 10" tabletu

Od: kaj* odpovědí: 35 změna:

Dobrý večer, vybírám tablet a nemůžu se rozhodnout, tak mě napadlo, jestli by mi někdo neporadil... Prosím, který tablet Vám přijde lepší- Iget Cool N10C Nebo Go Clever Terra 101 A1021 a proč. Cenově jsou oba kolem 3000. Chci jej používat na internet, poznámky, obrázky, filmy.

Moc děkuji.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pinkulinka*
hodnocení

2x

Já osobně bych volil GoClever Terra 101 A1021KB.

Oba dva jsou skoro úplně stejné, ale tenhle je lepší, protože má navíc:

Fotoaparát a Slot na paměťovou kartu

Jinak jsou úplně stejné.

Mimochodem...
... nejlevněji ho seženete ZDE

a nebo z ověřeného obchodu ZDE → (doprava a klávesnice zdarma)

kaj*
hodnocení

Teď jsem objevila u toho druhého, který nedoporučujete:

Podpora paměťových karet Ano
Podporované paměťové karty / typ karty microSD

Slot na paměťovou kartu znamená něco jiného?

A dále je v jeho popisu psáno: Kamera - foťte a natáčejte videa pomocí předního fotoaparátu. tak jak nemá fotoaparát?

praivo*

To vepředu je jen kamerka na videohovory, fotit se s tím nedá (jestli chceš důkaz, tam ti fotku z něčeho takového klidně ukážu).

doplněno 07.12.13 12:17:

*tak

Oba z tabletů mají přední i zadní fotoaparát s kamerou i slot na pameťovou kartu (oba typ micro SD až do 32 GB). Pouze Goclever má o něco lepší rozlišení zadního fotoaparátu 2 MPix. Jak už jsem napsat, tak bych z těch dvou bral ten Goclever.

doplněno 07.12.13 12:19:

Ano, to jsem zapomněl říct, že oba fotoaparáty jsou pouze nouzové a žádnou velkou kvalitu od nich nelze čekat.

hodnocení

0x

Dobrý den, já osobně těmhle čínám moc nevěřím, ale když se rozhodujete mezi těmito dvěma kousky, tak asi ten Goclever Terra 101 A1021. Má vícejádrový procesor a obecně je vybavenější, ale rozhodně bych ani jednomu nesvěřil žádná důležitá data. Co se celkové vybavenosti týče tak ani jeden na tom není nijak extra dobře, za to může pravděpodobně velikost displaye, protože modely v obdobné cenové kategorii a velikosti displaye 7" již mají GPS, Bluetooth, ale pokud preferujete 10" tak ten Goclever je za tu cenu asi nejlepší možnost co vůbec je. Pro Vaše požadavky je zcela dostačující.

hodnocení

0x

Já teda bych si radči místo GoClever a podobně koupil nějaký použitý iPad je to lepší investice, sice stojí o trochu více, ale kvalita a trvanlivost je vyšší.

kaj*
hodnocení

Dobrý den, děkuji Vám za odpovědi. Objevila jsem ještě o nějakou stovku dražší oLofer JustTab C1041IPS. Zdá se být dost kvalitní, má i Bluetooth, snad i větší výdrž baterie, větší rozlišení 1280 x 800, kapacita akumulátoru je 6000mAh místo 4000 u Goclever, nevím, co tomu říkáte? Je to lepší volba než Goclever? Ještě bych si k tomu ale chtěla dokoupit pouzdro s klávesnicí.

A k tomu IPS- Goclever asi není IPS, dá se u něj nějak ovlivňovat jas, nebo to vyjde s tím zářením z obrazovky na stejno? Např. monitor u PC jsem si schválně nekoupila IPS, protože mám na jas u IPS monitorů hodně citlivé oči. Myslíte, že mít IPS je lepší u tabletu?

Děkuji!

Dobrý den, co se týče toho oLoferu, tak má sice Bluetooth, ale zase mu chybí zadní kamera, je jen na Vás co upřednostníte. Jinak rozlišení a baterie je parametrově lepší u oLoferu, jen bych se při koupi zeptal na funkci USB OTG se kterou se dá k tabletu připojit klavesnice a třeba flashka. Co se týče toho IPS, tak sám vlastním tablet bez IPS obrazovky a na nějakou nekvalitu si rozhodně nestěžuji a pokud na tento druh monitoru máte citlivé oči tak bych do toho nešel, protože IPS u tabletu je stejné jako u PC či mobilu akorát jiná velikost. Moje rada zní, pokud Vám jde o to, aby Vám tablet déle vydržel asi bych bral Goclever, ale pokud Vám jde o funkce tak lepší bude oLofer, jen ve mě nevzbuzuje moc důvěry, že jsem ho našel jen v jednom obchodě v ČR a že je k němu návod jen v polštině, takže pokud se pro něj rozhodnete, tak bych vybral nějaký kvalitní obchod kde nejsou problémy se zárukou a reklamací.

kaj*
hodnocení

Tak jsem šla do ještě vyšších cenových relací..:-D

Prosím pěkně, co říkáte ještě na tento: Ramos W27, má 4 jádra, 1,5GHz, baterie má kapacitu 8000mAh (ty předešlé měly kolem 5500 mAh) a byly všechny dvoujádrové, a nemá také bluetooth.

Děkuji :)

praivo*

Mám ho. Baterie má 6400 mAh (a zabírá skoro polovinu místa uvnitř tabletu) , WiFi anténa stojí za prd (aspoň u mého, možná je to ale jen chyba SW), kryt je dost křehký (stačí trochu silnější úder na nevhodné místo a praskne) a chybět může i zadní foťák.

Ale výkon má dostatečný i na některé 3D hry a baterie při ztlumeném jasu opravdu vydrží přes 6 hodin. Taky se mi líbí těch 16 GB paměti, vejde se tam opravdu dost věcí (HD videa tam nemám, tak asi proto...). Displej také funguje naprosto bezproblémově, jen je škoda špatně vyřešeného podsvícení, díky kterému jsou pozorovací úhly velice malé.

Kdybys chtěla vědět něco víc, klidně se ptej. Zítra přidám fotku vnitřku tabletu (měl jsem ho rozebraný).

kaj*
hodnocení

Dobrý večer, moc děkuji za Vaši odpověď.

Myslíte, že u jiných tabletů kryt není tak křehký? Je to jen u této značky (stejně jako ty špatné pozorovací úhly), srovnával jste to i s jinými tablety, nedělají to také?

Děkuji.

doplněno 08.12.13 23:41:

A ještě bych se zeptala na kvalitu obrázků- jsou hodně jasné, nejsou rozpité? Stejně tak písmo, na internetu a tak.

Proč u Vás zvítězil právě tento? Když jste jej vybíral, asi jste si všiml také tabletů Goclever- Terra nebo Orion, které kupuje hodně lidí. Nemůžu si právě vybrat. Designově se mi líbí hodně Ramos, i když se mi zdá trochu tlustší.

Děkuji moc za odpověď. :)

praivo*

S jinými tablety jsem to nesrovnával, jen s mobilem (nic jiného nemám).

Obrázky a písmo jsou při vhodném úhlu pohledu velice hezké, i vyvážení barev se mi líbí. A žádný problém se samovolnými restarty nemá.

doplněno 09.12.13 23:14: Chtěl jsem čtyřjádro, 10.1“, 16+ GB, Android 4.2 nebo novější a cenu do 4000 Kč.
doplněno 09.12.13 23:21: Jedna fotka: m.poradte.cz/picture/2013/1165833o.jpg
P.S.: Prosím o tykání.

kaj*
hodnocení

Jako každý den, i dnes jsem objevila jeden kousek. Už se mi z toho dělá špatně.

Go clever terra prý má tak malou výdrže, že je to kolem 1 hodiny, to jsem se dočetla po několika dnech v recenzích.

Ramos má prý problém s tím, že se neustále zapíná či vypíná z nějakého režimu, ale líbil se mi..:(

A pak má ještě X tech Tab XT1001A5- má GPS, bluetooth, ale baterie oproti Ramosu má 5000mAh (Ramos 8000). Což je velký rozdíl. Ale Ramos je prý moc křehký a má špatné pozorovací úhly.

Takže já už zase opravdu nevím..

praivo*

Ramos má 6400 mAh (2 články po 3200 mAh)...

kaj*
hodnocení

Děkuji moc za odpovědi!

kaj*
hodnocení

Dobrý den,

prosím Vás, když mám rozlišení 1024 x 768, tak mám větší displej než 1024 x 600? Takže výběr velikosti tabletu podle palců 10 nebo 9.7... je potom zavádějící, protože musím sledovat MPx, je to tak, prosím? Děkuji.

A můj dnešní objev je tablet Media-droid IMPERIUS MT7010. Nemáte jej náhodou někdo? Děkuji. :)

praivo*

Z rozlišení se dá vyčíst maximálně poměr stran (šířka:výška). Velikost nemá s rozlišením nic společného, dnes jsou mobily se 4,7" 1280x720, ale i TV s 30+" obrazovkou se stejným rozlišením. Velikost obrazovky vyjadřuje její úhlopříčka, což je právě těch 7/9,7/10,1/..." (1 palec (inch; in/") = 2,54 cm) - ten Ramos opravdu má úhlopříčku cca. 25,6 cm.

kaj*
hodnocení

A tablet s rozlišením 1024 x 600 má menší obrazovku než 1024 x 768?

doplněno 10.12.13 18:47:

Tablet 1024 x 600 má 10,1 palců a tablet 1024 x 768 má 9,7 palců. Který je větší, prosím?

praivo*

10,1>9,7... Ale teoreticky při vhodné konstrukci samozřejmě mohou být v libovolném poměru velikostí.

doplněno 10.12.13 18:49:

Druhá věta patří k tomu rozlišení.

kaj*
hodnocení

Už jsem to pochopila, děkuji!

Která obrazovka je podle Vás příjemnější na oči z těch dvou. Přece jen ta větší je takový obdélník, připadá mi to hodně úzké, příjemnější na koukání mi přijde ta menší. Co myslíte? To je asi individuální, že?

praivo*

Radši mám standardní 4:3 (1024x768), ale já vybíral spíš podle ostatní výbavy.

kaj*
hodnocení

Super, děkuji, mně se taky víc líbí.:)

kaj*
hodnocení

Prosím Vás, když si chci koupit tablet, mám si k němu koupit i stylus? Takové to pero. A jaké si vybrat..:(

Děkuji!

praivo*

Mně stačí prsty...

kaj*
hodnocení

Dobrý den, prosím, když je napsáno u tabletu že má :

Displej: 9,7 "(24,7 cm) LCD TN, barva 1024x768 pixelů, 10 bodů dotykový skleněný panel

Ten skleněný panel se dělá u všech tabletů (já vím, že je také panel IPS), lekla jsem se toho, protože sklo, to si můžu ten tablet snadno rozbít, při pádu budou horší následky, že?

U jiných tabletů jsem to právě nikde neviděla, je to běžné?

Děkuji.

doplněno 11.12.13 13:48:

CHybí mi tam otazník...Zda se dělá skleněný panel u všech tabletů, které nejsou IPS?

Děkuji.

praivo*

Sklo je celkem běžné, ale ne povinné, třeba ten můj ho nemá.

Vlastní displej, ať je jakýkoliv tak skleněný je vždy a ten může při větší deformaci prasknout, nedavno jsem měnil displej na elektronické knižce s E-Ink displejem, pouze upadla.

kaj*
hodnocení

Děkuji Vám!

sklo

Běžně se to opravuje a mění se to i s LCD. Zrovna dávám do opravy 7" cena je stejná bez ohledu na typ. Asi 3k až 4k

praivo*

Ano, ale tazatelka měla pravděpodobně na mysli krycí sklo (např. Gorilla Glass).

kaj*
hodnocení

Nevím, jaké je to sklo. Přesnou citaci o tom skle jsem Vám tu napsala, je přímo z prodejních stránek o popisu výrobku. jen mě zajímá, jestli je to tedy časé nebo ne.

praivo*

Jdou dvě skla: Jedno je přímou součástí displeje a je tedy v každém, druhé slouží jen jako ochrana a snímací povrch digitizéru (dotyková vrstva) a mají ho jen některé přístroje.

doplněno 11.12.13 23:11:

*Jsou

Mně osobně plast místo skla nevadí, rozbít ho není tak jednoduché a sklo by pravděpodobně bylo těžší.

kaj*
hodnocení

A je to dobré nebo ne to mít?

kaj*
hodnocení

Dobrýden,

tak jsem dnes objevila v reklamním letáku Okay na další týden tablet LTM 97, cena 2999,-Kč, který má 9.7 displej, 7800mA, 1,6GHz, bluetooth, Wifi. Na netu se ale již nikde neprodává, jen u nich.

Myslíte, že je to lepší než tento, který jsem si vybrala: Media-droid IMPERIUS MT7010, 9.7 displej, cena 3800,- Kč, skoro stejný 8000mAh, 1,6GHz.

Vadí mi, že se nedá zjistit rozlišení u LTMka, můj Media je 1024x768 a není IPS, který nesnesu na oči. A u LTM nejde zjistit, jestli také není IPS.

Mám chuť ten můj vrátit, když je tenhle o tolik levnější, co byste udělali?

Nemáte ten LTM97 náhodou někdo nebo jaký máte názor? Děkuji!

kaj*
hodnocení

Myslím, že ten v Okay je odporový a ne kapacitní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]