Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšení kapacity UPS

Od: ivosisko® odpovědí: 7 změna:

Chci se místních odborníků zeptat, jaká rizika (kromě delší nabíjecí doby) hrozí, když bych u 300W UPS (záložní zdroj k PC) místo stávajícího akumulátoru zapojil akumulátor o větší kapacitě. Odběr z této UPS nemám v úmyslu zvětšovat, jen se mi jedná o to, aby záložní zdroj při výpadku el. energie uměl "živit" NB delší dobu. Nevím co na přítomnost akumulátoru o větší kapacitě bude říkat elektronika UPS.

Děkuji, Ivo.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Elektronice to je jedno(nepozná to), ale je nutno hlídat teplotu UPS, protože nebude stavěná na delší dobu provozu. Je to sázka, vydrží pořád když tam bude odběr do 100w. Pri větším bych hlídal teplotu.

hodnocení

2x
Větší kapacita nevadí jenom bude potřeba zlepšit chlazení polovičů třeba přidat větráček a přišroubovat něké žehrování na kostky chladiču a pod.

hodnocení

Pánové, potěšili jste mne - vzhledem k tomu, že bych to chtěl používat nouzově na NB, kde si potřebuji prodloužit výdrž jeho baterie a odběr nebude větší jak 35W, tak si myslím, že by to teplotně mohlo ustát. Nemám problém to doplnit o nějaké pasivní či aktivní chlazení (dobrý nápad). Jak to vidíte Vy (s tím upřesnění provozování notebooku)?

pavelv*

Dle mého názoru je neefektivní 12V měnit na 230V a poté zpátky na nějakých 18V pro napájení NB. Pokud jste trochu technicky znalý, sehnal bych nějaký zdroj pro napájení NB z auta, na aukru či na ebay by se něco mohlo najít a baterri nabíjet při nejhorším nějakou autonabíječku .

No jestli ta UPS má 300w tak si myslim že s malym větráčkem pro jistotu to zvládne bez problemu ale je lepší to zkuait třeba na pul hodiny a zjistit jak se hřeje :) (jestli vubec)
doplněno 08.01.14 16:46: Taky jsem přemyšlel nad tim co píše pavelv ale nevim jak je tazatel zdatný alemyslim si že něco o tom určitě ví...
Pokud si na to tazatel troufne tak buď si ten měnič muže postavit nebo si ho koupit u nás a prolne se v peněžence nebo ho muže pořídit na ebay za dobre peníze odhadem do 300 kc s postovnym :)

35W to je v pohodě, nic řešit nemusíte. Navíc jak tu psali, asi by bylo lepší koupit měnič napětí, který je přimo pro NTB - má větší účinnost. například tento: aukro.cz/...

hodnocení

Pánové, věc se má tak, že přesně stejný Autoadaptér pro NB, na který odkazuje blesk1616, jsem koupil na e-Bayi (za 160,-Kč shipping free) a čekám až mi dojede. To mi část problému řeší, ale ne vždy mám režim, kdy mohu celou noc ždímat autobatérii. Navíc mi doma zbytečně leží stará UPS a (bohužel větší) uzavřený akumulátor. Navíc se mi tu povaluje jeden Alu kufr a další drobnosti. Takže bych to chtěl zkompletovat a vyrobit si takový přenosný záložní zdroj. Takže taková je moje idea, jen jsem nevěděl, zda mohu kombinovat určitou UPS a silnější aku. Jak naše diskuze naznačuje, tak by tomu nemělo nic bránit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]