Nejste přihlášen/a.
Chci se místních odborníků zeptat, jaká rizika (kromě delší nabíjecí doby) hrozí, když bych u 300W UPS (záložní zdroj k PC) místo stávajícího akumulátoru zapojil akumulátor o větší kapacitě. Odběr z této UPS nemám v úmyslu zvětšovat, jen se mi jedná o to, aby záložní zdroj při výpadku el. energie uměl "živit" NB delší dobu. Nevím co na přítomnost akumulátoru o větší kapacitě bude říkat elektronika UPS.
Děkuji, Ivo.
Pánové, potěšili jste mne - vzhledem k tomu, že bych to chtěl používat nouzově na NB, kde si potřebuji prodloužit výdrž jeho baterie a odběr nebude větší jak 35W, tak si myslím, že by to teplotně mohlo ustát. Nemám problém to doplnit o nějaké pasivní či aktivní chlazení (dobrý nápad). Jak to vidíte Vy (s tím upřesnění provozování notebooku)?
Dle mého názoru je neefektivní 12V měnit na 230V a poté zpátky na nějakých 18V pro napájení NB. Pokud jste trochu technicky znalý, sehnal bych nějaký zdroj pro napájení NB z auta, na aukru či na ebay by se něco mohlo najít a baterri nabíjet při nejhorším nějakou autonabíječku .
35W to je v pohodě, nic řešit nemusíte. Navíc jak tu psali, asi by bylo lepší koupit měnič napětí, který je přimo pro NTB - má větší účinnost. například tento: aukro.cz/...
Pánové, věc se má tak, že přesně stejný Autoadaptér pro NB, na který odkazuje blesk1616, jsem koupil na e-Bayi (za 160,-Kč shipping free) a čekám až mi dojede. To mi část problému řeší, ale ne vždy mám režim, kdy mohu celou noc ždímat autobatérii. Navíc mi doma zbytečně leží stará UPS a (bohužel větší) uzavřený akumulátor. Navíc se mi tu povaluje jeden Alu kufr a další drobnosti. Takže bych to chtěl zkompletovat a vyrobit si takový přenosný záložní zdroj. Takže taková je moje idea, jen jsem nevěděl, zda mohu kombinovat určitou UPS a silnější aku. Jak naše diskuze naznačuje, tak by tomu nemělo nic bránit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.