Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nízká hlasitost u radia menuet

Od: gok odpovědí: 2 změna:
dobrý den,na půdě jsem našel staré radio tesla menuet.po dukladné rekonstrukci je tu věc s kterou si neporadim .Při vložení baterií a následného zapnutí radio nehraje .kdyz dam radio na maximalní hlasitost je slyšet ale strašně potichu.Prosim poraďte

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Předpokládám, že po důkladné rekonstrukci by mělo být naprosto v pořádku, na to se přece dělala. Pár mi jich rukama prošlo a většinou to byly vazební kondenzátory, začal bych od nf zesilovače. Schema je třeba tady elektohans.wz.cz/...
elektrolyty bych vyměnil. Udělat si třeba nějaké propískávátko, multivibrátor.

doplněno 05.12.13 23:02:

No já bych na VKV potáhl oscilátor jádrem a bližší stanice prolezou.

hujer321*
hodnocení

1x

pro hledání této závady by to chtělo mít trochu znalosti a zkušenosti ze servisu elektroniky i když je toto rádio je poměrně jednoduchý přístroj. Jak napsal buss, chce to určitý postup hledání. Jen doplním, že vlnový rozsah VKV u tohoto rádia nebude hrát, má totiž tzv. východní normu / rozsah/, která se už nepoužívá. Úprava na normu CCIR je možná, ale složitá.

doplněno 10.12.13 12:09:

lepší je odmotat nějaký ten závit a to samé u vstupní cívky a pak se tam vejde celé pásmo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]