Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám hodinky, které mají možnost zobrazovat datum (přesněji teda pouze den), zajímá mě, jak hodinky poznají, kolik dní má který měsíc, nebo tedy spíše, jaký měsíc je. Návod v češtině k dispozici není a jinému nerozumím.
Jedná se o tyto hodinky: timex t2h371
Děkuji za nápady a odpovědi
Jak uz bylo psano vyse.
U bateriovych hodinek je lepsi datumovku nemit a nebo ji mit digitalni. Jinak se ztraci bezobsluhovy smysl elektronickych hodinek.
Statisticky to dopadne tak, ze budete datumovku zcela ignorovat, at uz si ukazuje co chce.
To jsou jenom řeči, kdo často využívá datum, třeba v zaměstnání, tak datumovku ocení byť by měla být i takto jednoduchá s přeřizováním na konci měsíce. Jak múžete být všichni tak zhýčkaní a líní? Vždyť v dobách jen mechanických hodinek to bylo zcela běžné.
Ale ja netvrdim, ze to nikdo nevyuzije. Takovi si to samozrejme serizovat budou.
Co se tyce te zhyckanosti, je to jednoduche. Lide si snazi zivoty zjednodusovat, kde to jde. Tak to proste je. A nutnost manualniho serizovani jinak samostatne jdoucich hodinek je proste krok zpet. To neni o zhyckanosti, ale o prakticnosti.
Kdo chce hodinky stelovat a furt si s nima hrat, ma tu moznost. Kdo chce ale pouze vedet jaky je cas, ten bude preferovat zarizeni, ktere mu to vzdy presne ukaze. Takovy neni zvedavy na nejake stelovani nekde neceho. A v tom prave spociva nevyhoda tohoto reseni datumovky.
-
ps. Kdo casto pouziva v praci datum vetsinou vi naprosto presne ktereho je i bez hodinek.
...bezpředmětné...
To jsou. To je pravda.
Taky jsem pouze zminil, jak to s tim stelovanim datumovky s nejvetsi pravdepodobnosti dopadne.
Přesně tak, nakonec jsem ji ignoroval. Kdo potřebuje datum k práci, ten snad ví kolikátého je, nebo má možnost koupit si hodinky s přídavným diplejem, kde bude kompletní datum. Ale lidi to zřejmě ze zvyku kupují, protože v nabidce je snad stále polovina pánských hodinek s datumovkou. Když jsem byl malý, tak samozřejmě hodinky s datumovkou bylo něco lepšího a dražšího než bez . Když jsem kupoval poslední hodinky, tak mě to docela štvalo, protože modely (chtěl jsem titanové a ten výběr byl docela omezený) co se mi líbily byly s ní a já ji v žádném případě nechtěl.
Cvaknout korunkou natahování jednou měsíčně není opravdu problém, ale co vám tady vůbec povídám
Rok používám smárthodinky a tam mám informací až to hezké není...vlasně až je to moc hezké
Nepoznají. Mají mechanickou datumovku, takže vždy budou točit do 31. Než takováto datumovka raději žádná. Proč si každý druhý měsíc rozhazovat čas.
tomkk:
žádný čas si nerozhodíte...rozhodně ne u všech hodinek.
Bývá to řešeno korunkou s dvěma (i více) stupni povytažení...prvním se nastavuje datum, druhým čas..Při nastaavování data se čas nezmění. Je to záležitost na 2s..to jednou za dva měsíce opravdu lze snést..a to i v dnešní uspěchané době.
Ano, jenže reálně je ten rozdíl ve vysunutí cca 0,5 mm, možná i míň. Dokonce mám pocit, že se u některých po tu dobu zastaví sekundovka. Po blbých zkušenostech jsem to měl při výběru mých současných hodinek jako jedno zhlavních kritérií, aby tam mech. datumovka nebyla.
Tak výhoda analogových hodinek proti digitálním je ta, že člověk vteřinu neřeší..
V 99,9% případů je zcela jedno, jestli je 14:59:50 nebo 15:00:00..Na digitálních hodinkách to majitele rozčiluje...na analogových si toho ani nevšimne, tam řeší jen minuty.Nehledě k tomu, že ne každé hodinky nutně musí vteřinovou ručičku mít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.