Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záměna kondenzátorů - je možné?

Od: kondenzator odpovědí: 10 změna:

Zdravím, nejsem v tomto směru nějak extra zkušený, proto se chci zeptat. Odpadl mi z malého plošňáku kondenzátor a je na něm 10v 47uF.

Mám doma starou věc a v ní je kondenzátor 10v 470uf. Mohl bych ho použít? A co to vlastně znamená uF na googlu jsem to nevygooglil. Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

uF jsou pravděpodobně též mikroFarady, v některých potiskovacích strojích neměli řeckou abecedu :)
Jinak ta Vaše náhrada je pravděpodobně 10x větší, a to nejen elektrickou hodnotou, což v některých případech nevadí.

fido*

Presne tak.. ale:

napeti je stejne, takze tam je to vporadku... Na to je tezke odpovedet pokud nevime, v jakem obvodu byla pouzita ta odpadena puvodni 47uF. Pokud byl 47uF pouzit jako filtracni kondenzator, pak pouzit 470uF neni problem. Pokud byl pouzit na vasem "plosnaku" 47uF treba v ladicim obvodu, tak 470uF pravdepodobne ruzladi obvody... Ze tam byl pouzit kond 47uF, ma svuj duvod. A ze "stare veci" pokud je ta vec "stara vec" :) hodne stara, muze byt ten "predpokladam" elektrolyt take vysuseny a spatny... Pokud tomu ale moc nerozumite, mam za to, ze bych ponechal rozhodnuti a treba pripadnou vymenu na nekomu, kdo tomu rozumi a do toho bych radeji moc nevrtal..

kondenzator
hodnocení

Součástka je z regulátoru od rc quadrokoptéry, který řídí otáčky motoru. Jsou tam dva,jeden nahoře jako na obrázku a druhý(ten odpadený) na desce.

rcguru.cz/...

hodnocení

0x

Kupte kondenzátor stejné hodnoty a naletujte ho místo starého. U elektrolytického dodržte původní polarizaci. Cena součástky je zanedbatelná.

kondenozator
Nebo tam mam dat 10v 100uf?
bob1*

Souhlasím s -fido- ,ta hodnota má určitě svůj důvod,zvláště v regulaci,řídícím obvodu a pod.Může to být vazební elyt a 470M

to je fitr.kond.může to celé rozhodit nebo by to nešlo vůbec.A je i určitě větší,tak dát nový a nedělat pokusy.

kondenzator
hodnocení

Ale ono to funguje i bez něj uplně stejně jako s ním.Je to takovej malej stříbrnej kulatej smd kond.

No, a on je špatnej? Změřit a dát zpátky.

kondenzator
hodnocení

Dal bych ho zpátky, ale ulomily se nožičky přímo u kondíku. Udělám to tak, že koupím novej. Díky všem za odpovědi

Chtěl jsem tam dávat jinej, protože nejbližší shop s elektrosoučástkama mám 60km vzdálenej a nehodlám za jednu součástku v hodnotě 1Kč platit poštu 150Kč.

hodnocení

0x

Obecné pravidlo pro výměnu kondenzátoru: Stejná kapacita a stejné nebo vyšší napětí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]