Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíječka CTEK 12V/0.8A na autobaterii?

Od: kennyl odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

našel jsem doma nabíkečku CTEK 12V / 0,8A.

Chtěl bych se zeptat, zda s ní mohu nabíje i autobaterii 12V / 55Ah? Nebud to ničemu vadit?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
můžete, jen to bude trvat asi 2,5 dne než se tak malým proudem nabije :)
doplněno 30.11.13 14:50:

Ale ten proud se mi u této značkové a velmi populární nabíječky moc nezdá. Viděl jsem ji v provedení 3,8A a 5A, ale na 0,8A bych tipoval spíše že se přepne automaticky jen u velmi malých kapacit nebo "měkkých" akumulátorů (napětí letí rychle nahoru).

Přesně tak to dělá moje "Lidl" nabíječka (taky 3,8 / 0,8 A)

buss
hodnocení

0x

Pokud vám nevadí doba nabíjení, tak NE. Běžně se nabíjí desetinou kapacity, tak si to spočítejte.

isteron
hodnocení

0x

0,8 A znamená, že sekundrárny výstup ti dáva len 0,8 A prúd a to máš na autobatériu málo. Na autobáteriu musíš mať výstup aspoň 1/10 nominálnej kapacity. Takže na 55 Ah potrebuješ aspoň prúd 5 A.

to ale vůbec není pravda... proud 1/10 kapacity se uvádí jako doporučený, ani náhodou to neznamená, že nižším proudem baterii nenabiju.

gumidek*

Pravda, tu baterii nabije i nabíječkou s proudem 500mA. Sám jsem takto nouzově dobíjel 2 dny Vartu 45Ah. Startér točil parádně.

buss

Nízký proud se doporučuje na desulfataci.

jabraka*
hodnocení

0x

Proudem kolem 0,2 se udržuje baterie při odstavení z provozu.

JABRAKA

kennyl
hodnocení

Děkuji, je mi to už jasné, děkuji za vysvětlení, hezký večer.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]