Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antivir v androidu

Od: honzav88* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, chtěl bych se optat na názor antivirů v andriodu. Koupil jsem si telefom s adnroidem s pamětí RAM (dle telefonu) 645Mb. OS a integrované app zabírají cca 390 Mb a po instalaci antiviru to stouplo na 460-500. Od té doby se telefon začal kousat při hrách, ale i při běžném provozu a to jak říkám je nový a není ještě tolik "zadělaný", takže se obávám co bude za nějaký čas. Chtěl bych se tedy optat na názor - je anitivir nutný? Co jsem prošel internet našel jsem spoustu názorů na obě strany a spíše se příkláním k názoru, že u androidu v případě bezpečného používání (ověřené aplikace pouze z Google play, apod.) není nutný. Popř. že zastáváte názor, že nutný nebo smysluplný je, poraďte, který nejvíce šetří paměť (rychlost) telefonu. Děkuji Honza

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Není nutný. Taky k čemu?
Pokud neinstalujete žádné aplikace typu "Best free 3D games" z různých odkazů a reklam, není proč používat antivir.
Normálně jedu bez antiviru celou dobu co mám chytré telefony, a nikdy žádný problém. Jen akorát otravuje a zpomaluje celé zařízení.

hodnocení

0x

A já mám opačný názor. Jsem připojen trvale k netu a jdu na všelijaké stránky, takže antivir mám. Je to vlastně stejná hrozba jako u PC. Ovšem pokud opravdu stahujete jen z Google play a jinam nechodíte, tak si myslím, že je opravdu zbytečný.

honzav88*
hodnocení

Tak používám internet také, synchronizuji maily z outlooku, čtu si na netu... zprávy, sport, poradnu:) apod. ale asi žádná závadné stránky, stuhuji hry Google play atd.

Našel jsem názor resp. otázku - "Využíváte anitvir? A kolikrát detekoval vir? Ani jednou?" Já to tedy musím potrvdit, antivir jsem používal u starého telefonu (tam by to bylo jedno, tam stejně nešlo nic hrát) 2 roky a nic. V názoru pokračovali docela logicky "Veškeré případné viry nemá anitvir šanci detekovat protože většinu z nich si sami povolíme při instalaci aplikací (povolení přístupu ke kontaktům, internetu apod.) a antivir tohle prostě nemůže posoudit a vaší volbou je jen naistalovat či neinstalovat".

Nevím jsem laik v tomto směru, tak jsem rád za každý názor a děkuji i za váš:)

A nečetl jste nikdy o virové hrozbě v emailech? Pokud něco rozbalíte byť omylem, tak se vám tam zavrtá a je problém. Ale je fakt, že při dnešních cenách mobilů je to asi zbytečné. Já nepoznal rozdíl v rychlosti před instalací antiviru a po ní. Tak ho tam prostě mám.

pepab

Ale ty viry jsou vytvareny pro napadeni systemu operacnich systemu pro pocitace. Takze v mobilech nefunguji.

Přesně tak. Jediný "vir" byla nedávno Facebook aplikace která četla kontakty. Ale to dělala a dělat bude.
Na Android nejsou žádné viry. Nefungoval by. Pokud chcete něco číst z paměti telefonu, musí to provádět nějaký proces který musí spustit nějaká aplikace. Ale ta se sama nenainstaluje.
honzav88*
hodnocení

Četl, ale já za 1. v mobilu soukromé meily většinou neotevírám a už vůbec ne přílohy nebo neklikám na odkazy. Stahuji pouze služební přes MS exchange a tam vše přichází s ověřených zdrojů a je to daleko více zabezpečené (jsme velká firma) než co by mi poskytnul Avas nebo Eset. Jinak souhlasím pokud je v telefonu dostatek paměti a nějak rychlost nesnižuje, mít ho tam asi nepomůže ale ani neuškodí.

zajixxx*

Zkrátka v dnešní době není nutný, časem se to pravděpodobně změní, pokud nevznikne nějaký nový, lepší

(věc názoru),rozšířenější systém než android.

hodnocení

0x

Antivir je v Androidu úplně nanic stejně jako třeba na Linuxu. Jen žere zbytečně baterku a výkon. Btw. zpomalení Androidu nejčasteji způsobí ponechávání desítek aplikací v "recent apps", někteří uživatelé vůbec neví, že se odtud musí nepoužívané aplikace pravidelně vyhazovat.

honzav88*
hodnocení

Díky za názor. A mohu se jako laik optat co je to "recent apps"?

prosím, jak ty aplikace trvale vyhodit? třeba facebook... odhlášen, vymazán účet, poukončován, data vymazána a stejně, kdykoliv kouknu do task manageru, žere si tam kolem 50 MB, což u mého mobilu je dost. Stejně tak aplikace jako google play, novinky "časopisy play", email (nepoužívám)... cokoliv vypnu, za chvilku je to tam zas a mám využito vždy kolem 90% RAM

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]