Dobrý den, jako lajk v elektrotechnice se obracím na větší profíky. Pokusím se Vám závadu vykreslit. Jde o motor v pračce, z ničeho nic během praní se ani nezapnul, ale motor nevykazuje žádné známky poškození. Všechny programy fungují, čudlíky jsou také v pořádku a pračka reaguje i na změnu programů, ale motor se při tom nezapne, jsem si jist že motor je v pořádku. Všechny elektrické kontakty jsem pošťouchal, ale jak je jasné, beze změny. Jinak vše je funkční a v pořádku. Prosím o radu ať zbytečně nekupuji novou. DĚKUJI
Podle čeho jste si jist že je motor v pořádku? Že není ohořelý? Že nevyhodil jistič?
Uhlíky motoru jsi zkontroloval? Jestli přiléhají na komutátor? Měřil jsi odpor vinutí komutátoru - vždy měděné plošky naproti sobě? Co statorová vinutí ty js také měřil? Co rozběhový kondenzátor?
A mohl bych dále pokračovat, závad může být milion...
tomaskucera
Vím, popis závady je trošku neurčitý, ale byl jsem poblíž pračky a motor je čistý a určitě by byl jinak cítit spálený smrad z motoru,ale nic z toho nebylo, jenom se ten motor nezapne. Bojím se, že to bude nějaká řídící jednotka
Pokud by motoru opravdu nic nebylo, tak to může být třeba opálený kontakt v programátoru. Je potřeba projít celou cestu, kterou se vede napájení k motoru. Může to být docela náročné. Zvlášť pro laika a bez schématu. Také, pokud je motor komutátorový, samozřejmě zkontrolovat uhlíky.
Na 95% uhlíky jsou..jejich nepřítomnost je souzena dle bílého obalu pračky...?
Na 80% má poruchu na svědomí elektronika alle ta většinou dělá více chyb pokud se motor pouze netočí je to v 90% uhlíky nebo motorem...
tomaskucera
MOCKRÁT VŠEM DĚKUJI ZA RADY, MOTOR JE SAMOZŘJMĚ S UHLÍKY :D ZÁVADA BYLA V PŘÍLIŠ OBROUŠENÝCH UHLÍKÁCH. oPRAVA TEDY BUDE STÁT 200 KČ JEŠTĚ JEDNOU DĚKUJI.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.