Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sluchátka - špunty nebo na uši?

Od: lentilka* odpovědí: 4 změna:
Ahojte, mám takový problém. Co méně "ničí" sluch - sluchátka na uši nebo špuntíky do uší? Špunty prý v uších tvoří maz, který se čištěním vatovou tyčinkou částečně zanáší. Sluchátka na uši ne v tak velkém množství. Jsou i stylová. Takže je lepší používat celý den špunty, nebo špunty jen minimálně? Třeba jen hodinu (někdy s sebou nemám velká sluchátka) a zbývajících 8 hodin velká sluchátka?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, na tu zdravotní část otázky neznám přesnou odpověď. Tvorba mazu v uších je přirozená a proto je dobré uši i občas umývat . Sluchátka je dobré používat vždy s rozumem - ta hlasitost zvuku může poškodit sluch. Špunty možná více, protože je máte "až v mozku". Pokud jde o kvalitní poslech, tak bych zásadně vybíral sluchátka audiofilská a "velká".

Také raději s kabelem, než bezdrátová. A třídu Hi-Fi předpokládám automaticky. Ale, jestli je používáte k nějaké levné "MPtrojce", tak je to vlastně dost jedno. Zdravím!

doplněno 24.11.13 23:05:

lentilka - tak, to Vás chválím. Hlavně pozor na vysoké tóny - někdy to až v uších zabolí a je dobré ztlumit.

lentilka*
hodnocení

Já mám hlasitost vždy co nejméně - prostě abych tu hudbu nějak slyšel. Na plné pecky jen výjmečně. :)

hodnocení

2x

Používám podle potřeby všechny typy sluchátek. Kde nechci rušit a kde je velký lomoz špunty, na vychutnání si hudby velká uzavřená a tam kde potřebuji i trochu vnímat okolí otevřená molitanová. Pokud bych měl mít nasazená nějaká na 8 hodin nonstop, tak rozhodně nějaká lehká otevřená s ne moc velkým přítlakem, přestože to bude znamenat o něco méně kvalitní zvuk.

Mít tolik hodin zašpuntované usi silikonovým špuntem určitě moc dobré nebude, navíc zvuk je opravdu až v hlavě, tak to může být na zblbnutí. Kvalitní uzavřená sluchátka mají většinou dost velký přítlak, plus budete vypadat jak ufon. Dnes populární/stylová/módní skoro uzavřená supraaurální sluchátka s koženkovými ušníky, které dokonce ani nejsou kolem uší, ale jen na ně doléhají jsou otravná už po dvou hodinách (plus pocení).

Takže pokud bych měl mít nějaká na uších celý den, tak klasická otevřená Koss Porta, Sennheiser PX100..

xixi*
hodnocení

0x

Na dlouhodobé poslouchání (v řádu hodin) bych si vzal lehká molitanová sluchátka na uši. Na kvalitní poslech kvalitní hudby doma v klidu bych si vazal nějaká velká uzavřená sluchátka. A třeba na cestu do práce špunty. Ale já třeba nemůžu používat ty špunty co jsou až dovnitř do ucha, vadí mi a bolí mě z nich hlava. Takže používám ty špunty co se nasazují jen za ten výstupek na uchu. Ve všech případech to musí být sluchátka s kvalitním zvukem, což je tedy i finanční investice v řádu tisíců.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]