Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nabíjet gelovou baterii?

Od: leonovil odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poradit jak nabíjet gelovou baterii 12V 7Ah?

Slyšel jsem, že by se měla používat nějaká speciální nabíječka, která ji nabije více naž klasická nabíječka?

Já mám pouze nabíječku autobaterií pro 12V s max. proudem co píšou 6A.

Mohu tuto baterii vpohodě nabíjet?

Může se tato baterie používat také do motorky?

Přikládám foto gelové baterie, děkuji.

Jak nabíjet gelovou baterii?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to spíše záložní baterie - UPS atd. - starter by asi neměla ráda i vyšší nabíjecí proud z alternátoru by mohl vadit. Nabíječka musí být řízená (ukončení nabíjení při dosaženém napětí), nabíjet proudem raději max 0,7 A.

buss
hodnocení

2x

Uvádí se použít nabíječku, které mají režim pro nabíjení aku AGM/GEL. Jsou citlivější na velikost nabíjecího proudu, přebíjení, takže bacha i na U.. Cca 1 A při 13,8 V píše Panasonic pro 7 Ah.

isteron
hodnocení

0x

A je príliš veľký prúd. Ten má byť 1/10 kapacity, t.j. 0,7 A. Preto sa má používať nabíjačka s regulácou nab. prúdu .

isteron

6 A je príliš veľa ...

leonovil
hodnocení

Děkuji,

chci se ještě zeptat, zda bych ji nemohl použít i do staré javy 250ky? Tam startér není.

Poté se chci zeptat když mám obyčejný zdroj na 12V s výstupem max 1,5A zda bych s ním mohl baterii nabíjet?

Děkuji

nabíjet na napětí 14 - 14,4 V takým proudem aby se aku nezahříval. Při nižším proudu než uvádíte se aku lepší formuje. Stará Jawa 250 měla dynamo 6 V

to je málo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak nabíjet autobaterii

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]